Petitchef

Tort valentine's day

Desert
4 porții
30 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
-pentru blat

6 oua

150 ml sirop concentrat de zmeura

100 ml ulei

1 praf de copt

300 g faina

1 si 1/2 pachet biscuiti

1/2 cana apa

1/2 cana zahar

3 linguri cacao

100 g unt

esenta de rom

Preparare

  • Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma .Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul. Se adauga siropul si uleiul si se amesteca bine.Se adauga faina si praful de copt si se amesteca bine.Se adauga albusurile batute spuma , se omogenizeaza bine apoi se toarna totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se baga la cuptor la 180 grade timp de 45 minute.
  • Se prepara inimioarele.1 si 1/2 pachet biscuiti1/2 cana apa1/2 cana zahar3 linguri cacao100 gr untesenta de rom.Se pune apa impreuna cu zaharul intr-o craticioara si se pune pe foc pana se topeste tot zaharul . Se adauga untul , se amesteca bine pana se topeste apoi se adauga cacaoa.
  • Biscuitii se zdrobesc si se pun intr-un bol. Siropul se toarna treptat si se amesteca impreuna cu biscuitii pana devine o compozitie gata de modelat.Se fac doua inimioare , se invelesc in folie transparenta si se baga la rece.Ciocolata pentru inimioare.1 ciocolata alba 1 lingura laptecolorant rosu alimentar
    Se amesteca laptele cu colorantul si ciocolata taiata bucati.
  • Se pune totul pe bain marie si se amesteca pana se topeste toata ciocolata. avut o ciocolata de proasta calitate si nu mi s-a facut lichida cum trebuia. Se imbraca inimioarele in ciocolata si se lasa la rece .
    Se termina de modelat cu pasta de zahar .
    Se face crema ganache din ciocolata alba.300 gr ciocolata alba500 ml frisca lichida2 foi de gelatina
    Se pune intr-un bol ciocolata rupta bucatele impreuna cu 300 ml frisca si se baga in microunde timp de un minut. Se scoate,se amesteca bine iar daca ciocolata nu s-a topit , se mai baga cateva secunde pana cand ciocolata este topita de tot. Se lasa la racit iar intre timp se bate restul de frisca pana devine teapana.
  • Gelatina se pune la hidratat in apa rece.
    Cand ciocolata s-a racit se bate bine cu mixerul si se amesteca cu frisca batuta . Gelatina se topeste pe bain marie sau se baga cateva secunde in microunde dar atentie sa nu fiarba. Se toarna peste crema de ciocolata si se amesteca bine.Tortul racit se taie in doua pe orizontala si se pune jumatate din el intr-o tava tapetata cu folie transparesta.
  • Peste blat se pune crema ganache iar peste crema restul de blat. Se da la rece cateva ore apoi se scoate , se intoarce pe un platou , se ia folia jos si se oneaza cu frisca. Deasupra se pun inimioarele preparate anterior.

Poze

Tort Valentine's Day, poza 1
Tort Valentine's Day, poza 2
Tort Valentine's Day, poza 3
Tort Valentine's Day, poza 4
Tort Valentine's Day, poza 5
Tort Valentine's Day, poza 6
Tort Valentine's Day, poza 7
Tort Valentine's Day, poza 8
Tort Valentine's Day, poza 9
Tort Valentine's Day, poza 10
Tort Valentine's Day, poza 11
Tort Valentine's Day, poza 12
Tort Valentine's Day, poza 13
Tort Valentine's Day, poza 14
Tort Valentine's Day, poza 15
Tort Valentine's Day, poza 16
Tort Valentine's Day, poza 17
Tort Valentine's Day, poza 18

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort valentine's day
Tort valentine's day
8 porții
50 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tort de valentine's day
Tort de valentine's day
8 porții
1 oră
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort Donut
Tort Donut
8 porții
1h10m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort zebra, desert exotic
Tort zebra, desert exotic
8 porții
1h25m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tort Cifra
Tort Cifra
6 porții
2h12m
Ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei