Mojito - blend-ul perfect!

Preparat din 6 ingrediente, rom alb, sirop din trestie de zahar, lamaie verde, apa minerala, gheata si menta, Mojito este unul dintre cele mai gustate cocktailuri din lume.

Mojito se trage la origine din cocktailul “El Drake”, numit in cinstea lui Sir Francis Drake. Pentru ca romul nu aparuse inca, El Drake avea la baza tafia.

Daca data nasterii este nesigura (undeva pe la sfarsitul anilor 1980), e cert insa ca tara de origine este Cuba. In ceea ce priveste etimologia numelui de mojito, parerile sunt impartie: unii sunt de parere ca provine de la mojo (un sos cubanez din ulei si suc de lamaie folosit la prepararea mancarurilor), altii sustin ca denumirea deriva din „mojadido” - umed, sau „mojado”- ud.

Cu origini cubaneze, Mojito a facut inconjurul lumii, iar clasamentele specializate situeaza cocktail-ul Mojito pe locul trei in lume ca popularitate intre bauturi de gen.

Combinatia dintre dulceata si prospetimea citricelor si aroma de menta, gustul puternic si aspru al romului (de altfel, singura bau­tura alcoolica din ingrediente), fac din Mojito un cocktail racoritor, dulce, incitant, ce se regaseste pe meniurile din intreaga lume.

Mai mult decat atat, se pare ca a fost bautura favorita a lui Ernest Hemingway care intra deseori in La Bodeguita del Medio din Havana ca sa bea bautura sa preferata, adica mojito.