Petitchef

Mojito cu mango/ mango mojito

Aperitiv
4 porții
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
5-6 frunze de menta

3 linguri sirop

3 linguri piure de mango

1 lamaie verde

1/2 lingurita zahar

apa minerala sau sifon


Pentru sirop:

1/2 cana apa

1/2 cana de zahar

cateva bucatele ghimbir

Preparare

  • Se pune apa si zaharul la fiert, pana cand zaharul este topit si lichidul arata ca un sirop. Se opreste focul, se adauga ghimbirul si se lasa sa se raceasca, si aroma de ghimbir sa se infuzeze in sirop. Siropul se poate pastra la frigider 2 saptamani.
  • Pentru piureul de mango, se foloseste un mango copt bine, curatat de coaja si sambure, apoi dat prin blender. Optional se poate trece printr-o sita.
  • Intr-un pahar se pun frunzele de menta, 1/2 lingurita de zahar si zeama de la 1/lamaie verde si se piseaza foarte bine cu un pistil sau cu furculita. Se adauga restul de zeama de lamaie, piureul de mango, siropul si se amesteca. Se completeaza cu apa minerala. Se decoreaza cu frunze de menta sau cu o felie de lamaie verde. Apoi se savureaza .

Poze

Mojito cu mango/ Mango Mojito, poza 1Mojito cu mango/ Mango Mojito, poza 2




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Mojito - un cocteil racoritor, dulce, incitant!
Mojito - un cocteil racoritor, dulce, incitant!
1 porții
10 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Chutney de mango
Chutney de mango
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Mojito de castravete
Mojito de castravete
4 porții
15 min
Foarte ușor
Rețetă Lassi cu mango
Lassi cu mango
1 porții
5 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Mojito cubanez
Mojito cubanez
1 porții
5 min
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Mojito - blend-ul perfect!Mojito - blend-ul perfect!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: