Tabouleh - sanatos si revigorant!Tabouleh este un fel de mancare clasic, pe care il veti gasi in cele mai multe restaurante din Orientul Mijlociu. Ierburile fac salata de taboulli atat de invioratoare, cu adevarat delicioasa, sanatoasa!
Salata Tabouleh (Tabbouleh sau Taboulli) este o reteta libaneza foarte gustoasa si sanatoasa, facuta cu legume proaspete, ulei de masline si condimente. Reteta autentica de Tabouleh se face cu ierburi proaspete, in principal, patrunjel, menta, bulgur, rosii, ceapa si condimente, asezonate cu sos de ulei si suc de lamaie.

Tabouleh se poate face cu o varietate de legume in functie de gust si preferinte. Puteti adauga morcovi, castraveti, ceapa rosie sau verde si de ce nu, salata verde.
Aceasta salata se poate prepara cu cuscus sau bulgur. Cuscusul este un tip de pasta foarte marunt, facuta din faina de grau dur sau faina de mei. Bulgurul se obtine din boabe de grau macinate grosier. Modul de preparare este acelasi: pe abur sau prin inmuiere cu apa calda.

Spre deosebire de o salata clasica, Tabouleh creaza senzatia de satietate. Acesta poate fi consumata in pita sau traditional, cu furculita. In Orientul Mijlociu, frunzele de vita de vie sunt folosite ca o lingura.
Tabouleh poate fi facuta dinainte, spre deosebire de cele mai multe salate verzi, care trebuie sa fie servite si mancate imediat. Taboulli ramane proaspata timp de 3 zile, daca se pastreaza la frigider.

Daca va place Tabouleh sau vreti sa o descoperiti, urmati aceasta reteta rapida care va invata pas cu pas sa faceti Taboulli.

Ingrediente:
- 2 legaturi de patrunjel
- 1/2 buchet menta (optional)
- 3 fire de ceapa verde sau 1-2 cepe mici
- 4 rosii
- 1/3 ceasca bulgur
- 1/2 cana de apa
- sucul de la 1 lamaie
- 3 linguri de ulei de masline extra virgin
- sare
- piper
Instructiuni:
- Se incalzeste apa intr-o oala mica pana la fierbere.
- Cand apa fierbe, adaugati bulgur, inchideti focul si acoperiti. Lasati bulgurul in oala timp de 30 de minute.
- In timp bulgurul este la inmuiat in apa calda, se toaca marunt patrunjelul, menta si ceapa verde.
- Se taie rosiile in bucati mici.
- Se scoate bulgurul din apa, se scurge bine si apoi se amesteca cu patrunjelul, menta, ceapa, rosiile.
- Se asezoneaza cu sare, piper, suc de lamaie si ulei.
- Se lasa la rece pentru cel putin 2 ore ca aromele sa se intrepatrunda.