Falafel si tabouleh AntreuriFoarte ușor1 h 25 m Trimite unui prieten Printează pagina Adresează o întrebare autorului Postează o poză cu rețeta gătită de tine Ingrediente 6 2 ciuperci champignon de marime medie, crude taiate marunt 2 morcovi medii, feliati cat mai subtire posibil 3 lg ulei de masline 1 l-ta sare 1/2 ceapa alba mica, tocata marunt 1 catel de usturoi tocat fin 1 cana fistic crud 3/4 cana migdale crude 3/4 cana seminte de floarea soarelui inmuiate 1/2 ora in apa si apoi scurse 1 legatura de patrunjel tocat marunt 1 l-ta zeama de lamaie seminte de susan crude Tabouleh : 1 conopida mare 1 castravete mare curatat de samburi si taiat cubulete 1 legatura mare de patrunjel 5 rosii curatate de samburi si taiate cubulete 1 legatura ceapa verde sau praz, taiata rondele 3 lg ulei de masline sare Sos tahini : 1 cana tahini crud (mixati 3/4 cana susan cu putina apa, ulei de masline si sare cat sa rezulte o pasta mai groasa) 1 cana apa 2 lg zeama de lamaie 1 lg ulei de masline sare Sos iute : 1 ardei rosu taiat cubulete 4 l-te ulei de masline 1 rosie potrivita, taiata marunt 1 tulpina de telina, taiata marunt 1/2 ceapa mica, taiata marunt 2 l-te zeama de lamaie 2 l-te condiment arabesc sare