Petitchef

Falafel si tabouleh

Antreuri
6 porții
35 min
50 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
2 ciuperci champignon de marime medie, crude taiate marunt

2 morcovi medii, feliati cat mai subtire posibil

3 lg ulei de masline

1 l-ta sare

-  1/2 ceapa alba mica, tocata marunt

1 catel de usturoi tocat fin

1 cana fistic crud

3/4 cana migdale crude

3/4 cana seminte de floarea soarelui inmuiate 1/2 ora in apa si apoi scurse

1  legatura de patrunjel tocat marunt

1 l-ta zeama de lamaie

seminte de susan crude


Tabouleh :

1 conopida mare

1 castravete mare curatat de samburi si taiat cubulete

1 legatura mare de patrunjel

5 rosii curatate de samburi si taiate cubulete

1 legatura ceapa verde sau praz, taiata rondele

3 lg ulei de masline

sare


Sos tahini :

1 cana tahini crud (mixati 3/4 cana susan cu putina apa, ulei de masline si sare cat sa rezulte o pasta mai groasa)

1 cana apa

2 lg zeama de lamaie

1 lg ulei de masline

sare


Sos iute :

1 ardei rosu taiat cubulete

4 l-te ulei de masline

1 rosie potrivita, taiata marunt

1 tulpina de telina, taiata marunt

1/2 ceapa mica, taiata marunt

2 l-te zeama de lamaie

2 l-te condiment arabesc

sare

Preparare

  • Morcovii, ciupercile, ceapa si usturoiul, 2 din cele 3 linguri de ulei, si putina sare se amesteca bine intr-un bol. Compozitia se toarna pe o foaie de copt care se va introduce in aparatul de deshidratat pentru o ora.
    Aceasta procedura inlocuieste calirea traditionala a legumelor, evaporand apa mai lent din legume, neincalzind uleiul peste pragul admis si inmuiind totodata legumele.
    Dupa o ora transferam ingredientele in robot si le mixam bine. Varsam amestecul intr-un bol.
    Fisticul, semintele de floarea soarelui si migdalele se mixeaza in robot pana rezulta o masa sfaramicioasa insa nu foarte fina.
    Se amesteca impreuna cu legumele, se adauga restul de ulei, sare, zeama de lamaie, patrunjel si condimente (exceptand susanul) si cu mana umezita se formeaza bilute care se dau prin susan.
    Daca nu se consuma pe loc, chiftelutele se refrigereaza. Inainte de servire se deshidrateaza 2-3 ore.
  • Tabouleh :
    Conopida se mixeaza in robot pana este complet tocata. Se amesteca cu celelalte ingrediente.
  • Sos tahini :
    Toate ingredientele se mixeaza in blender pentru a obtine o pasta fluida.
  • Sos iute :
    Ardeiul se amesteca cu uleiul intr-un bol, apoi se pune pe o hartie de copt si se da la deshidratat pentru 30 minute o ora pana se inmoaie.
    Amestecati cu restul ingredientelor si mixati totul in robot pentru a obtine o pasta omogena.
  • Serviti salata de tabouleh pe frunze de salata, acompaniata de falafel si sosurile de mai sus.
    Atat salata cat si chiftelele se pastreaza bine la frigider pentru 2 respectiv 4 zile.
R Retete vegane





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Falafel cu cuscus si sos de iaurt
Falafel cu cuscus si sos de iaurt
3 porții
45 min
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Falafel (chiftelute de naut)iii
Falafel (chiftelute de naut)iii
6 porții
30 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Falafel
Falafel
4 porții
12h30m
Ușor
2.5 / 5
Rețetă Falafel - simplu si rapid
Falafel - simplu si rapid
5 porții
18 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Medalioane cu linte rosie
Medalioane cu linte rosie
4 porții
1h15m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Gradina de Paste (humus si legume mici)
Gradina de Paste (humus si legume mici)
10 porții
10 min
Foarte ușor
3.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Tabouleh - sanatos si revigorant!Tabouleh - sanatos si revigorant!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: