Roșiile: aceste 8 rețete vă arată cum să le preparați mai mult decât o simplă salată

marți 12 august 2025 15:30 - Adèle Peyches
Roșiile: aceste 8 rețete vă arată cum să le preparați mai mult decât o simplă salată

Simbol al verii, roșia este un aliment de bază în farfuriile noastre. Dar dincolo de tradiționala salată de roșii, există o mie și una de moduri de a-i scoate în evidență întregul potențial! Variați plăcerile cu aceste sfaturi și idei de rețete care vor face din roșii adevărata vedetă a meselor dvs. de vară.


Profitați la maximum de gătit pentru a-i scoate în evidență aromele

Roșiile crude sunt delicioase, dar gătite dezvăluie arome bogate, intense:

  • Prăjite în cuptor: un strop de ulei de măsline, un vârf de cuțit de flori de sare, câteva ierburi provensale și roșiile prăjite dezvăluie o aromă concentrată și dulce.
  • Confit: gătit timp îndelungat la o temperatură scăzută, perfect pentru bruschete sau aperitive însorite.
  • Prăjit pe grătar: căldura intensă sublimează carnea, caramelizând-o ușor.

Gândiți-vă la combinații originale

Roșiile iubesc compania, și nu doar mozzarella! Încercați:

  • Roșii + căpșuni: într-o salată acidulată și dulce, cu un strop de oțet balsamic.
  • Roșii + pepene galben: pentru un aperitiv hidratant și colorat.
  • Roșii + burrata: burrata cremoasă vă va topi palatul.
  • Roșii + pește afumat: o combinație surprinzător de iodată.

Idei de rețete ușoare pentru o schimbare de la salată

Paste cremoase cu burrata și roșii cherryRețetă Paste cremoase cu burrata și roșii cherry

Un prim fel delicios ! Paste cremoase cu brânză burrata și roșii cherry este rețeta pe care o aveți mereu la îndemână pentru când aveți chef de ceva gustos fără a petrece mult timp în bucătărie. Se face un sos cu pomodorini, apoi se mixează cu...

Brioșe cu roșii si miez moale de mozzarellaRețetă Brioșe cu roșii si miez moale de mozzarella

Iată o idee originală și delicioasă pentru aperitive sau chiar mâncăruri complete: brioșele noastre cu roșii și miez de mozzarella! Pentru că da, brioșele nu sunt doar deserturi, pot fi savurate în multe feluri și sunt perfecte pentru a însoți o...

Paste reci cu cremă de avocado, migdale și roșii cherry: vegetariene și foarte gustoase!Rețetă Paste reci cu cremă de avocado, migdale și roșii cherry: vegetariene și foarte gustoase!

O nouă rețetă de paste reci cremoase este gata să vă însoțească zilele călduroase pătrunzătoare. De data aceasta am făcut-o cu avocado, migdale și roșii cherry . O rețetă excelentă pentru acest sezon: se face foarte repede , în timp ce gătiți...

Quiche vegetariană cu feta și roșii, perfect pentru picnic!Rețetă Quiche vegetariană cu feta și roșii, perfect pentru picnic!

După cum știți, noi cei de la Petitchef suntem fani quiche-uri atunci când căldura verii este pe drum! Acest quiche este felul de mâncare perfect de luat la picnic, ca un prânz la serviciu, pentru un aperitiv la cină sau ca preparat însoțit de o salată...


Clafoutis savuros cu roșii cherry și tonRețetă Clafoutis savuros cu roșii cherry și ton

Pentru o masă ușoară și sățioasă vă oferim rețeta noastră de clafoutis sărat! Și când vine vorba de arome, combinația roșii + ton este întotdeauna un succes la noi, așa că de ce să nu încerci?! În timp ce clafoutis se gătește, pregătește-ți salata...

Salată de căpșune, roșii, feta și busuiocRețetă Salată de căpșune, roșii, feta și busuioc

De ce nu vă lăsați tentați de o salată savuroasă de căpșune?! Combinată cu roșii cherry, brânză feta și frunze de busuioc, vă putem asigura că această rețetă va mirosi bine vara și în zilele ei însorite. O plăcere să o mănânci proaspătă ;-)

Bruschetta cu roșii cherry și burrataRețetă Bruschetta cu roșii cherry și burrata

Gustarea noastră preferată când este cald? O bruschetta super crocanta si mai presus de toate cu generozitate ornată ;-) Aici am așezat roșii coapte și o burrata moale. Cu câteva frunze de busuioc în plus, te vei simți de parcă ai fi în Italia ;-) Cel...


Concluzie

Roșiile nu se rezumă doar la salată! Cu câteva trucuri simple și combinații noi, ele pot deveni vedeta unor mâncăruri originale, sănătoase și pline de soare. Vara aceasta, îndrăznește să le gătești altfel și surprinde-ți papilele gustative!

Adèle PeychesAdèle Peyches
Redactor responsabil care abia așteaptă iarna pentru a mânca raclette! Pasionată de gastronomie și mereu în căutarea unor noi delicii culinare, am studiat mai întâi dreptul înainte de a mă întoarce la prima mea dragoste: gustul produselor bune și plăcerea de a împărți la masă :)

Comentarii

Notează articolul: