Petitchef

Linte spaniola

Cautati o reteta pentru o masa usoara si completa? Alegeti linte in stil spaniol! O mancare echilibrata a carei reteta este transmisa din generatie in generatie ... in Spania :-)

Felul principal
4 porții
15 min
40 min
Foarte ușor

Video

YouTube

Ingrediente

4

Materiale

  • 1 oala mare

Preparare

  • Etapa 1 - Linte spaniola
    Puneti apa si lintea oala si aduceti la fierbere. Se lasa la foc mediu timp de 15 minute.
  • Etapa 2 - Linte spaniola
    Adaugati cartoful curatat si taiat, rosia curatata si taiata in bucati. Adaugati ardeii taiati, ceapa si cateii de de usturoi.
  • Etapa 3 - Linte spaniola
    Curatati morcovul si taiati-l in rondele. Adaugati-l la amestec. Puneti si baconul si amestecati.
  • Etapa 4 - Linte spaniola
    Puneti bucatile de carnat pe o farfurie acoperita cu servetele de hartie si puneti-o in cuptorul cu microunde timp de 1 minut. Acest lucru va ajuta sa eliminați grasimea din carnat.
  • Etapa 5 - Linte spaniola
    Adaugati-l la amestec, apoi puneti sare, boia de ardei, colorant alimentar si ulei de masline. Se amesteca bine, se acopera si se gateste timp de 25 de minute la foc mic (sau pana cand cartofii sunt gatiti).
  • Etapa 6 - Linte spaniola
    Gata!


Poze

Linte spaniola
Linte spaniola - poza 2
Linte spaniola - poza 3
Linte spaniola - poza 4

Întrebări:




Comentarii:

din Spania, 22/03/2018

LINTEA SE CLATESTE CU APA RECE DE CATEVA ORI INAINTE DE A O PUNE IN OALA.
Lintea e obligatorio sa o clatiti de cateva ori cu apa rece ca e plina de praf, etc. Dupa aceea puteti sa o lasati o ora in apa rece sa se inmoaie si isi va dubla volumul, asa nu trebuie sa o lasati sa fiarba mult. Nu se pune nici un colorant alimentar, eu stau in Madrid si nu am vazut colorant alimentar la linte. Colorant alimentar pun spaniolii la paella, un praf galbui marca carmencita. Eu nu pun nici un colorant in linte si nici spaniolii nu pun. Se pune ceapa, zarzavaturi, morcovi, cartofi sa-i dea consistenta, merge cu orice tip de carne, pui, vaca, porc, etc ori ciuperci. Se fierb oasele de pui in linteca sa dea gust, aici se numeste caldo de pollo fiertura de oase. Daca puneti si oase sa fiarba ii da gust bun, daca nu-i puneti nici un fel de carne macar caldo de pollo sa-i puneti, adica oasele fierte sa-i dea consistenta.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
CORNELIU, 20/03/2018

TOATE BUNE DAR FĂRĂ COLORANT.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
steve_s2022, 11/02/2023

Pentru Toata lumea. Vati totala dreptate!!! In plus pentru John, eu m-am gandit la un" albastru de Voronet" si "rosu de Congo" Vor iesi diferite nuante de rosu-violaceu functie de raportul de amestecare.Pofta buna celor care au initiativa de a se sacrifica. Eu in niciun caz. Cele bune tuturor.!!!

(0) (0) Abuz
John_, 19/03/2018

Nu e nici ciorba de linte nici ciorba ardelenesca cu afumatura. Daca spaniolilor le place amestecatura asta, e treaba lor. Auzi, colorant alimentar! Si ce culoare sa fie? M-a gandeam la un albastru sau violet!

(2) (0) Abuz
Gabri-Nela, 19/03/2018

As recomanda fără colorant alimentar.... nu folosește la nimic.

(3) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Linte cu pulpa de porc
Linte cu pulpa de porc
4 porții
2 h 15 m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Medalioane cu linte rosie
Medalioane cu linte rosie
4 porții
1 h 15 m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Mâncare de linte cu cârnați de morteau
Mâncare de linte cu cârnați de morteau
20 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Salata de linte si cartofi dulci
Salata de linte si cartofi dulci
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Dahl cu linte rosie
Dahl cu linte rosie
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.7 / 5

Rețete

Articole conexe

Mercimek Köftesi - Chiftelute vegetale din linte Mercimek Köftesi - Chiftelute vegetale din linte 6 motive sa consumam linte 6 motive sa consumam linte

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează