Petitchef

Paine bradut

Altele
6 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6

pentru aluat:

faina-530 g

lapte-230 ml

ulei-2 linguri

sare-o lingurita

drojdie uscata-un pliculet

oua-1 buc

la cea dulce se adauga 60 g zahar;


pentru deasupra :

un galbenus amestecat cu putin lapte;

Preparare

  • Aluatul l-a pregatit in masina de paine. Se rastoarna pe o planseta de lucru si se portioneaza in 16.
  • Se formeaza bile si se aseaza in tava. Se lasa 15 minute,se unge cu galbenus amestecat cu lapte si se pune la cuptor 20 minute la 220 grade.

Poze

Paine bradut, poza 1Paine bradut, poza 2

Întrebări:






Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Paine cu rosii uscate si masline
Paine cu rosii uscate si masline
8 porții
1h50m
Ușor
3.7 / 5
Rețetă Paine toast - de casa
Paine toast - de casa
15 porții
2h35m
Ușor
1 / 5
Rețetă Paine impletita aromata cu pesto
Paine impletita aromata cu pesto
4 porții
2h50m
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Painea de casa, o paine fermecata!Painea de casa, o paine fermecata!Bruschetta: Povestea unei felii de paine!Bruschetta: Povestea unei felii de paine!Ciabatta all'italiana - o pufosenie de paine!Ciabatta all'italiana - o pufosenie de paine!Cum sa faci paine de casa – colectie de reteteCum sa faci paine de casa – colectie de retete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: