Petitchef

Paine Naan la tigaie

Altele
8 porții
30 min
15 min
Ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Naan este o paine indiana foarte gustoasa si fina. Naan se poate face si in cuptorul obisnuit, folosind o placa de granit pe care se aseaza. Rezulta niste painite ca niste lipii, dar mai moi, mai fine si mai elastice decat Chapati sau Parathas. Ce mai: un deliciu!
  • Frecati drojdia cu zaharul intr-o cana pana ce drojdia se dizolva. Turnati apa calduta si amestecati bine. Lasati cateva minute deoparte ca sa faca spuma.
  • Intre timp amestecati faina cu sarea si cu praful de copt. Turnati drojdia si adaugati iaurtul. Amestecati bine. Rezulta un aluat lipicios. Daca mai e nevoie, mai adaugati faina pana ce aluatul nu se mai lipeste de mana.

    Acoperiti si puneti la loc cald timp de 20 minute ca sa creasca.
  • Apoi mai framantati cateva secunde si impartiti aluatul in 9 bilute mici sau in 5 mari, in functie de cat de mari doriti sa iasa painitele.

    Dati-le prin faina si intindeti-le cu sucitorul, groase de cam 3-4 mm.
  • Puneti cate una intr-o tigaie (de fonta ar fi cel mai bine) deja incalzita, fara ulei.

    Intoarceti-o des, cam la 20 secunde, pana ce incepe sa se umfle. Ca sa faceti o painita Naan dureaza cam 2-3 minute la foc mediu spre tare (pentru tigaie de fonta).
  • Le scoateti pe un platou acoperit cu hartie prosop si puteti sa le ungeti cu o picatura de ulei sau de ghee daca doriti sa se mentina proaspete mai multa vreme.
  • OBSERVATIE: Daca va raman painite Naan puteti sa le folositi ca blat de mini-pizze. Le puneti pe o tava unsa cu putin ulei, picurati cativa stropi de ulei de masline peste ele sau le ungeti cu putin unt, puneti deasupra ce vreti: masline, rosii, ciuperci, ceapa, cascaval etc si le dati la cuptor cam 10-15 minute. Serviti-le proaspete, calde.


Întrebări:




Comentarii:

17/01/2014

Suuuuuupeeer reteta!

(0) (0) Abuz
10/04/2013

Aceasta Rezepte nu Este Originalausgabe si are Mai multe kolihidrate

(0) (0) Abuz
15/02/2013

Delicios

(0) (0) Abuz
05/02/2012

Am facut .Este excelenta! Este ceva de vis , adevarat , doar pe moment.Mai tarziu este tabla.

(0) (0) Abuz
13/01/2012

Este foarte gustoasa.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Paine cu usturoi si patrunjel
Paine cu usturoi si patrunjel
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Paine impletita aromata cu pesto
Paine impletita aromata cu pesto
4 porții
2 h 50 m
Foarte ușor
Rețetă Paine brioche fara unt, super pufoasa
Paine brioche fara unt, super pufoasa
8 porții
4 h 50 m
Ușor
Rețetă Paine toast - de casa
Paine toast - de casa
15 porții
2 h 35 m
Ușor
3 / 5
Rețetă Pudding de paine
Pudding de paine
12 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
2 / 5
Rețetă Chipsuri de paine pita - reteta expresa
Chipsuri de paine pita - reteta expresa
20 porții
15 min
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Painea de casa, o paine fermecata! Painea de casa, o paine fermecata! Ciabatta all'italiana - o pufosenie de paine! Ciabatta all'italiana - o pufosenie de paine! Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează