Petitchef

Paine naan la tigaie

Altele
8 porții
30 min
15 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8
250 ? 300 grame faina integrala de grau

1/2 lingurita sare

1 varf cutit praf de copt

4 linguri iaurt

1 lingura zahar

1 cub 25 grame de drojdie proaspata

1 cescuta apa calduta

Preparare

  • Naan este o paine indiana foarte gustoasa si fina. Naan se poate face si in cuptorul obisnuit, folosind o placa de granit pe care se aseaza. Rezulta niste painite ca niste lipii, dar mai moi, mai fine si mai elastice decat Chapati sau Parathas. Ce mai: un deliciu!
  • Frecati drojdia cu zaharul intr-o cana pana ce drojdia se dizolva. Turnati apa calduta si amestecati bine. Lasati cateva minute deoparte ca sa faca spuma.
  • Intre timp amestecati faina cu sarea si cu praful de copt. Turnati drojdia si adaugati iaurtul. Amestecati bine. Rezulta un aluat lipicios. Daca mai e nevoie, mai adaugati faina pana ce aluatul nu se mai lipeste de mana.

    Acoperiti si puneti la loc cald timp de 20 minute ca sa creasca.
  • Apoi mai framantati cateva secunde si impartiti aluatul in 9 bilute mici sau in 5 mari, in functie de cat de mari doriti sa iasa painitele.

    Dati-le prin faina si intindeti-le cu sucitorul, groase de cam 3-4 mm.
  • Puneti cate una intr-o tigaie (de fonta ar fi cel mai bine) deja incalzita, fara ulei.

    Intoarceti-o des, cam la 20 secunde, pana ce incepe sa se umfle. Ca sa faceti o painita Naan dureaza cam 2-3 minute la foc mediu spre tare (pentru tigaie de fonta).
  • Le scoateti pe un platou acoperit cu hartie prosop si puteti sa le ungeti cu o picatura de ulei sau de ghee daca doriti sa se mentina proaspete mai multa vreme.
  • OBSERVATIE: Daca va raman painite Naan puteti sa le folositi ca blat de mini-pizze. Le puneti pe o tava unsa cu putin ulei, picurati cativa stropi de ulei de masline peste ele sau le ungeti cu putin unt, puneti deasupra ce vreti: masline, rosii, ciuperci, ceapa, cascaval etc si le dati la cuptor cam 10-15 minute. Serviti-le proaspete, calde.

Întrebări:




Comentarii:

17/01/2014

Suuuuuupeeer reteta!

(0) (0) Abuz
10/04/2013

Aceasta Rezepte nu Este Originalausgabe si are Mai multe kolihidrate

(0) (0) Abuz
15/02/2013

Delicios

(0) (0) Abuz
05/02/2012

Am facut .Este excelenta! Este ceva de vis , adevarat , doar pe moment.Mai tarziu este tabla.

(0) (0) Abuz
13/01/2012

Este foarte gustoasa.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Paine indiana naan (indian naan bread)
Paine indiana naan (indian naan bread)
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Paine cu rosii uscate si masline
Paine cu rosii uscate si masline
8 porții
1h50m
Ușor
3.7 / 5
Rețetă Paine toast - de casa
Paine toast - de casa
15 porții
2h35m
Ușor
1 / 5
Rețetă Paine impletita aromata cu pesto
Paine impletita aromata cu pesto
4 porții
2h50m
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Painea de casa, o paine fermecata!Painea de casa, o paine fermecata!Bruschetta: Povestea unei felii de paine!Bruschetta: Povestea unei felii de paine!Ciabatta all'italiana - o pufosenie de paine!Ciabatta all'italiana - o pufosenie de paine!Cum sa faci paine de casa – colectie de reteteCum sa faci paine de casa – colectie de retete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: