Vinetele cele mai potrivite sunt cele lungi și subțirele, pentru că acest soi nu au multe semințe. Așa se spune, până la proba contrarie, pentru că ale mele au avut ceva semințe ;)
Au fost ani când am găsit în piață numai vinete groase, dolofane și fără semințe, așa că cum ne-o fi norocul!
Ardeii trebuie musai să fie roșii, pentru că sunt un picuț mai dulci.
Acum trebuie să trecem la copt.
Greu, căldură mare, dar suferim pentru o sălățică gustoasă ;)
Vinetele le coacem la flacără mare, până ardem toată coaja. Le lăsăm sa-și tragă sufletul un pic și le curățăm imediat de coajă.
Le punem pe un fund de lemn un pic înclinat să se scurgă toată amăreala din ele.
Ardeii se coc pe plită. Când sunt gata se pun într-o cratiță, se presară sare din abundentă și se acoperă cu capac. După jumătate de oră, coaja se ia foarte ușor. Îndepărtăm cotorul și semințele.
Vinetele se toacă pe un fund de lemn cu un cuțit. Dacă se pun într-un blender, ne ușurăm mult munca, dar vinetele se vor face pastă și contează mult cum vă place vouă.
La fel, tocăm și ardeii. Numai pe fund, uităm de blender pentru că nu-i vrem piure :)
Pregătim și o ceapă de apă, doar jumătate pentru că era foarte mare și o tocăm foarte mărunt.
În această salată merg de minute și 2-3 căței de usturoi, zdrobiți.
Eu de cele mai multe ori nu renunț la ei.
Acum nu rămâne decăt să amestecăm vintele cu ardeii și ceapa.
Condimentăm cu sare și piper negru.
Și în timp ce amestecăm - cu o lingură de lemn de preferat, turnăm în ploaie tot uleiul, poate chiar un pic mai mult, dacă nu țineți vreo dietă ;)
Servim cu pâine prăjită și merge de minute și o sălățică de roșii pe lângă.
Comentarii (22):
Superba idea!
E foarte buna stiu , de mult fac salata asa cu ardei, stiu de la mamica mea :)
Suuuuuuper Combinație!
Uleiul de masline altereaza gustul vinetelor si de aceea eu as folosi doar de floarea-soarelui.
Pofta buna !!!
TRĂIASCĂ VEGETARIENII!
OK
Yamy,yamy
Scot din congelator si fac chiar acum
E buna dar fara usturoi