Petitchef

Salata de vinete in cosulete de rosii

Aperitiv
2 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

2

Preparare

  • Vinetele se coc pe plita, pe gratar sau in cuptor pana coaja de pe ele devine moale si pare sa vina jos usor. (aprox 20 de minute pe o parte) Se racesc, apoi se curata si se toaca. le bag direct in mixer si le tai marunt.
  • Maioneza se face cu mixerul sau cu mana, adaugand la sfarsit 1 lingura zeama de lamaie pentru a se albi si a fi putin acrisoara.Ceapa se taie fin.
  • Se amesteca toate ingredientele si se adauga sare dupa gust. Cam 1/2 lingurita.Rosiile se taie sub forma de cosulet.
  • Apoi se scobeste fiecare cosulet cu o lingurita. In cosulete se adauga pasta de vinete.Serviti pe un platou cu salata sau asha cum sunt.


Întrebări:




Comentarii:

14/09/2011

Da e f buna e un deliciu

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Salată de căpșune, roșii, feta și busuioc
Salată de căpșune, roșii, feta și busuioc
4 porții
10 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Salata de cartofi, ton si rosii
Salata de cartofi, ton si rosii
2 porții
15 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Salata panzanella - salata italiana
Salata panzanella - salata italiana
2 porții
10 min
Foarte ușor
3.4 / 5

Rețete

Articole conexe

Cine nu iubeste salata de vinete? Cine nu iubeste salata de vinete? Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Delicii din cufarul marii - salata de icre Delicii din cufarul marii - salata de icre

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează