Petitchef

Covrigi dulci si pufosi

Aperitiv
6 porții
40 min
55 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Intr-un castron se pune faina.Se adauga drojdia.
    Se pune apa calduta.Se adaua oul.Apoi se adauga untul topit si racit.
  • Se aduaga mierea si coaja de la o portocala cine are, eu nu am avut.Se pune si zaharul si sarea.
    Si se framanta bine timp de 20 de minute, apoi se lasa la crescut timp de 1 ora, la loc caldut punandu-se un servet de bucatarie peste.
    Cand aluatul a crescut, il punem pe masa de lucru bine infainata.
  • Intindem aluatul intr-o foaie de 0,5 - 1 cm grosime, rulam foaie pe lung. Apoi ruloul se taie in 9 parti egale. taiat in 8 parti cat e cat egale. Se ia fiecare rulou in parte si intindem intr-un snur.
  • Punem capatul din dreapta peste cel din stanga sin invers. Apoi incepem sa rasucim capetele peste cercul format la final unim cele doua capete avand grija ca ele sa fie dedesubt.
  • Se formeaza covrigeii fiecare in parte.
    Ii punem in tava tapetata cu hartie de copt.
    Intr-un blol se amesteca oul cu laptele.
  • Dupa ce lasat sa creasca timp de 1 ora, ii ungem frumos pe fiecare in parte. Si se presara zahar deasupra. Se introduc in cuptorul preincalzit pentru 25-30 minute. Dupa 20 de minute aratau exact asa ca in poza, mai lasat 10 minute sa se faca mai aurii.
    Si gata scosi din cuptor.
  • Si o sectiune.Sunt absolut minunati, va recomand sa-i faceti cu incredere.


Poze

Covrigi dulci si pufosi
Covrigi dulci si pufosi - poza 2
Covrigi dulci si pufosi - poza 3
Covrigi dulci si pufosi - poza 4
Covrigi dulci si pufosi - poza 5
Covrigi dulci si pufosi - poza 6
Covrigi dulci si pufosi - poza 7
Covrigi dulci si pufosi - poza 8
Covrigi dulci si pufosi - poza 9
Covrigi dulci si pufosi - poza 10
Covrigi dulci si pufosi - poza 11

Întrebări:




Comentarii (15):

Ana, 26/08/2023

Execelenti. Sunt covrigii mei preferati pe care ii luam de la patiserie. Acum ii fac acasa si parca sunt mai buni cand sunt facuti cu mana ta. Ies super!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
31/10/2013

Ff buni

(0) (0) Abuz
26/10/2013

Reteta eftina.

(0) (0) Abuz
30/09/2013

Το σχόλιό σας:ok

(0) (0) Abuz
30/05/2013

Arata nemaipomenit de bine

(0) (0) Abuz
26/04/2013

Sunt in cuptor:)

(0) (0) Abuz
01/03/2013

Arata foarte bine

(0) (0) Abuz
15/02/2013

Arata super

(0) (0) Abuz
10/02/2013

Fuarte buna reteta si deliciuasaq :*

(0) (0) Abuz
08/02/2013

Ffffffff buni o reteta de nota 10

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Plăcintă cu ricotta - cu doar 4 ingrediente
Plăcintă cu ricotta - cu doar 4 ingrediente
4 porții
2 h 40 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cheesecake fără coacere cu lămâie și miere
Cheesecake fără coacere cu lămâie și miere
8 porții
4 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Batoane din orez expandat
Batoane din orez expandat
6 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
Rețetă Crinkle cake cu brânză de capră și miere
Crinkle cake cu brânză de capră și miere
6 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Para, sora marului sau darul zeilor? Para, sora marului sau darul zeilor? Retete cu cartofi dulci Retete cu cartofi dulci Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează