Langosi
Ingrediente
4
Maia:
Cost estimat: 1.63Euros€ (0.41€/porție)
Preparare
Preparare30 min
Gătire30 min
- Se pregateste intai si intai maia-ua se zdrobeste drojdia intr-un bol, se aduga o lingurita de zahar, se amesteca; se pune putina apa calduta ( cat sa omogenizam compozitia) si se pudreaza bine cu faina. Se lasa la crescut.
- Se amesteca apoi cu kg. de faina pregatit, adica cernut cu apa calduta si cu o lingura (de supa) cu sare. Aluatul trebuie sa fie moale si lipicios.
Se lasa la dospit intr-un loc calduros si lipsit de curenti de aer, pana cand arata cam asa. - Ca sa-l putem manevra ne ungem mainile cu ulei si il desprindem cu grija de pe margini.
Il rasturnam pe masa unsa bine cu ulei:si incepem sa il portionam cu ajutorul unei linguri sau direct cu mana dupa cum vedeti, a obtinut o anumita dexteritate in manevrarea lui cu lingura. - Fiecare "biluta" de aluat se turteste un pic cu mainile:si-apoi se pune la prajit in ulei incins.
De fapt se pun vreo doua, trei bucati, depinde de cat de mari le faceti.
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 885Kcal
- Carbo: 178g
- Grăsimi: 2.7g
- Grăsimi sat.: 0.5g
- Proteine: 29.8g
- Fibre: 9.9g
- Zahăr: 6.6g
- ProPoints: 23
- SmartPoints: 25
Informații nutriționale pentru 1 porție (411g)
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
4.58/5, 226 voturi 28 comentarii
anonymous
Perfect!
am gătit această rețetă
anonymous
Foarte buni,am incercat.
am gătit această rețetă
anonymous
Super!!!!
am gătit această rețetă
anonymous
Exelent
am gătit această rețetă
anonymous
Super bune multumim.
anonymous
Imi place
anonymous
Sunt superbe
anonymous
Super..........................
anonymous
Al meu a iesit mai bine cu mai mult framantata
anonymous
Foarte buni!











Punctează această reţetă