Langosi

Aperitiv
4 porții
Foarte ușor
1 oră
886 Kcal

Ingrediente

4

Maia:

Cost estimat: 1.63 (0.41€/porție)

Preparare

Preparare30 min
Gătire30 min
  • Se pregateste intai si intai maia-ua se zdrobeste drojdia intr-un bol, se aduga o lingurita de zahar, se amesteca; se pune putina apa calduta ( cat sa omogenizam compozitia) si se pudreaza bine cu faina. Se lasa la crescut.
  • Se amesteca apoi cu kg. de faina pregatit, adica cernut cu apa calduta si cu o lingura (de supa) cu sare. Aluatul trebuie sa fie moale si lipicios.
    Se lasa la dospit intr-un loc calduros si lipsit de curenti de aer, pana cand arata cam asa.
  • Ca sa-l putem manevra ne ungem mainile cu ulei si il desprindem cu grija de pe margini.
    Il rasturnam pe masa unsa bine cu ulei:si incepem sa il portionam cu ajutorul unei linguri sau direct cu mana dupa cum vedeti, a obtinut o anumita dexteritate in manevrarea lui cu lingura.
  • Fiecare "biluta" de aluat se turteste un pic cu mainile:si-apoi se pune la prajit in ulei incins.
    De fapt se pun vreo doua, trei bucati, depinde de cat de mari le faceti.

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 885Kcal
  • Carbo: 178g
  • Grăsimi: 2.7g
  • Grăsimi sat.: 0.5g
  • Proteine: 29.8g
  • Fibre: 9.9g
  • Zahăr: 6.6g
  • ProPoints: 23
  • SmartPoints: 25
Informații nutriționale pentru 1 porție (411g)
Laura SavaLaura Sava

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 3

Perfect!

am gătit această rețetă
abuz

Foarte buni,am incercat.

am gătit această rețetă
abuz

Super!!!!

am gătit această rețetă
abuz

Exelent

am gătit această rețetă
abuz

Super bune multumim.

abuz

Imi place

abuz

Sunt superbe

abuz

Super..........................

abuz

Al meu a iesit mai bine cu mai mult framantata

abuz

Foarte buni!

abuz
  • pagina 1 / 3