Petitchef

Piadine aromate

Aperitiv
4 porții
10 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4
Cost estimat: 6.5 (1.62€/porție)

Preparare

  • Faina si sarea se cern intr-un vas. Se adauga apoi restul ingredientelor si se framanta pe un blat de lemn pana capata o consistenta neteda si elastica. Se unge un vas cu putin ulei si se lasa biluta de aluat la dospit timp de 20 de minute.
  • Dupa acest timp se imparte aluatul in 4 parti egale. Fiecare biluta se intinde cu sucitorul intr-un cerc de 18 cm diametru (cu cat mai subtire, cu atat va fi piadina mai crocanta si se va rupe in fasii mai multe).
  • Incingeti o tigaie mare si ungeti-o cu putin ulei de masline. Coaceti rand pe rand piadinele timp de 2 minute pe prima parte si 1 minut pe cealalta. Pastrati-le calde sub un prosop.
  • Se consuma calde, ca atare sau ca inlocuitor de paine pentru sandwich.

L Lifestyle blog





Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Piadine - reteta saptamanii !!!
Piadine - reteta saptamanii !!!
2 porții
55 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Piadine
Piadine
2.5 / 5
Rețetă Piadine romagnole cu prosciuto di parma si rucola
Piadine romagnole cu prosciuto di parma si rucola
4 porții
50 min
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Anghinare la cuptor
Anghinare la cuptor
2 porții
1 h 15 m
Ușor
3.1 / 5
Rețetă Humus din linte rosie
Humus din linte rosie
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Chipsuri de paine pita - reteta expresa
Chipsuri de paine pita - reteta expresa
20 porții
15 min
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

“Merele de aur” deliciile toamnei – Gutuile “Merele de aur” deliciile toamnei – Gutuile Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: