Carnati cu mamaliga

Felul principal
Foarte ușor
50 min
458 Kcal

O reteta simpla: carnati cu mamaliga! Pentru mai multe arome si un plus de gust am adaugat banza Comté. Savurati!

Ingrediente

2

Pentru carnati :

Pentru mamaliga :

Materiale

  • 1 tigaie de fonta.

Preparare

Preparare10 min
Gătire40 min
  • Carnati cu mamaliga - Preparare etapa 1Intr-o tigaie se caleste cu ulei de masline, ceapa taiata in bucati mici. Se da deoparte.
  • Carnati cu mamaliga - Preparare etapa 2In aceeasi tigaia adaugati carnatii. Sotati-i pana devin aurii si inabusiti-i cu vin alb.
  • Carnati cu mamaliga - Preparare etapa 3Adaugati sosul de rosii, ierburile de Provence si ceapa gatita anterior. Acoperiti si lasati sa fiarba la foc mic timp de 30 de minute.
  • Carnati cu mamaliga - Preparare etapa 4Intr-o cratita fierbeti apa cu cubul de supa. Adaugati treptat malaiul ia ploaie si amestecati continuu pentru a se ingrosa. Se adauga si branza rasa (optional) si se amesteca bine.
  • Carnati cu mamaliga - Preparare etapa 5Gata!

Punctează această reţetă

FAQ ❓

Care sunt ingredientele principale pentru carnati cu mamaliga?

Ingredientele principale sunt: ulei de măsline, ceapă, cârnați, vin alb, sos de roșii, ierburi de Provence, apă, cub concentrat de supă și mălai.
Prepararea totală durează aproximativ 50 de minute, din care 10 minute pentru pregătire și 40 de minute pentru gătit.
Pentru un plus de aromă, se recomandă brânza Comté, dar poți folosi și alte brânzeturi care se topesc bine, cum ar fi brânza de vaci sau mozzarella.
Da, rețeta este clasificată ca fiind foarte ușoară, fiind ideală pentru cei care încep să gătească.
Da, poți înlocui cârnații cu alternative vegetale sau legume gătite, iar restul ingredientelor rămân aceleași pentru a păstra aromele.

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 458Kcal
  • Carbo: 19.2g
  • Grăsimi: 31.6g
  • Grăsimi sat.: 11.2g
  • Proteine: 19.7g
  • Fibre: 2.7g
  • Zahăr: 2.7g
  • ProPoints: 12
  • SmartPoints: 15
Informații nutriționale pentru 1 porție (508g)

Echipamente de gătit

Plită

Atribute

Păstrare la frigider
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:
4.29/5, 14 voturi 1 comentariu

mihai

Mie imi place sa gatesc si va stimez pentru retetele pe care le prezentati in majoritatea cazurilor, dar, cele de azi nici nu pot fi numite retete.Ce mare "rahat" esrte sa prajesti un carnat?Ce mare ...... sa faci o mamaliga? Pacat de bunul renume pe care l-ati cladit in acesti ani!

abuz