Petitchef

Carnati cu mamaliga

Felul principal
2 porții
10 min
40 min
Foarte ușor
  • Carnati cu mamaliga
  • Carnati cu mamaliga, poza 2
  • Carnati cu mamaliga, poza 3
  • Carnati cu mamaliga, poza 4
  • (3.00/5 - 1 vot)
  • 3
Carnati cu mamaliga
 
O reteta simpla: carnati cu mamaliga! Pentru mai multe arome si un plus de gust am adaugat banza Comté. Savurati!

Ingrediente

Numarul de porții: 2

Pentru carnati :

1 lingura de ulei de masline

1/2 ceapa

2 carnati

50 ml vin alb

100 ml sos tomate

1 lingurita de ierburi de Provence


Pentru mamaliga :

500 ml apa

1 cub concentrat de supa

120 gr malai

Materiale

1 tigaie de fonta.

Preparare

  • Etapa 1 - Carnati cu mamaligaIntr-o tigaie se caleste cu ulei de masline, ceapa taiata in bucati mici. Se da deoparte.
  • Etapa 2 - Carnati cu mamaligaIn aceeasi tigaia adaugati carnatii. Sotati-i pana devin aurii si inabusiti-i cu vin alb.
  • Etapa 3 - Carnati cu mamaligaAdaugati sosul de rosii, ierburile de Provence si ceapa gatita anterior. Acoperiti si lasati sa fiarba la foc mic timp de 30 de minute.
  • Etapa 4 - Carnati cu mamaligaIntr-o cratita fierbeti apa cu cubul de supa. Adaugati treptat malaiul ia ploaie si amestecati continuu pentru a se ingrosa. Se adauga si branza rasa (optional) si se amesteca bine.
  • Etapa 5 - Carnati cu mamaligaGata!

Video

YouTube




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: