Carnati cu mamaliga
O reteta simpla: carnati cu mamaliga! Pentru mai multe arome si un plus de gust am adaugat banza Comté. Savurati!
Ingrediente
2
Pentru carnati :
Pentru mamaliga :
Materiale
- 1 tigaie de fonta.
Preparare
Preparare10 min
Gătire40 min
Intr-o tigaie se caleste cu ulei de masline, ceapa taiata in bucati mici. Se da deoparte.
In aceeasi tigaia adaugati carnatii. Sotati-i pana devin aurii si inabusiti-i cu vin alb.
Adaugati sosul de rosii, ierburile de Provence si ceapa gatita anterior. Acoperiti si lasati sa fiarba la foc mic timp de 30 de minute.
Intr-o cratita fierbeti apa cu cubul de supa. Adaugati treptat malaiul ia ploaie si amestecati continuu pentru a se ingrosa. Se adauga si branza rasa (optional) si se amesteca bine.
Gata!
FAQ ❓
Care sunt ingredientele principale pentru carnati cu mamaliga?
Ingredientele principale sunt: ulei de măsline, ceapă, cârnați, vin alb, sos de roșii, ierburi de Provence, apă, cub concentrat de supă și mălai.
Cât timp durează prepararea rețetei?
Prepararea totală durează aproximativ 50 de minute, din care 10 minute pentru pregătire și 40 de minute pentru gătit.
Ce tip de brânză pot folosi în rețetă?
Pentru un plus de aromă, se recomandă brânza Comté, dar poți folosi și alte brânzeturi care se topesc bine, cum ar fi brânza de vaci sau mozzarella.
Este această rețetă potrivită pentru începători?
Da, rețeta este clasificată ca fiind foarte ușoară, fiind ideală pentru cei care încep să gătească.
Pot adapta rețeta pentru a fi vegetariană?
Da, poți înlocui cârnații cu alternative vegetale sau legume gătite, iar restul ingredientelor rămân aceleași pentru a păstra aromele.
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 458Kcal
- Carbo: 19.2g
- Grăsimi: 31.6g
- Grăsimi sat.: 11.2g
- Proteine: 19.7g
- Fibre: 2.7g
- Zahăr: 2.7g
- ProPoints: 12
- SmartPoints: 15
Informații nutriționale pentru 1 porție (508g)
Echipamente de gătit
Plită
Atribute
Păstrare la frigider
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
4.29/5, 14 voturi 1 comentariu
mihai
Mie imi place sa gatesc si va stimez pentru retetele pe care le prezentati in majoritatea cazurilor, dar, cele de azi nici nu pot fi numite retete.Ce mare "rahat" esrte sa prajesti un carnat?Ce mare ...... sa faci o mamaliga? Pacat de bunul renume pe care l-ati cladit in acesti ani!




Punctează această reţetă