Petitchef

Prajitura ingerilor

Prajitura ingerilor pare ca e foarte populara in America.

Aperitiv
6 porții
30 min
40 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Cuptorul se incalzeste la 180* C.1/2 ceasca de zahar se combina cu faina si SE CERN DE 4 ORI albusurile,sarea,tartatul se bat tare apoi se adauga restul de 1 si 1/2 ceasca de zahar in ploaie si se mixeaza pana se intareste bine.Apoi se adauga vanilia si lamaia si se continua amestecarea cam un minut pana se intareste din nou.
  • Daca nu aveti cream of tartar ( care este o sare a acidului tartaric ce se obtine din reziduurile de la vin ) folositi zeama de lamaie.Se pare ca asta ajuta la cresterea si intarirea albusului prin batere.faina se adauga cate putin,in ploaie ,amestecand usor cu o lingura sau spatula de data asta.luata de val uitat sa fac poze,dar cred ca nu sunt asa necesare.
  • Puneti amestecul obtinut in forma de copt ,NEUNSA cu nimic si coaceti-o timp de 40-45 de minute.E gata cand daca apasati cu degetul aluatul el revine la forma intiala,adica nu ramane gropita in el.
  • Vasul in care se coace are o forma specifica prajiturii asteia,cu fund detasabil si tuturoiul mai inalt decat peretii formei.cam ars ca luat cu vorba si la un moment dat observat ca temperatura cuptorului a crescut la aproape 250*.Ea trebuie sa fie cam cum e in jurul tuturoiului.
  • Dupa ce o scoateti din cuptor,suspendati-o ,fara s-o soateti din forma, cu gura in jos ca zic asa si lasa-ti-o sa se raceasca.
  • Dupa ce s-a racit,cu ajutorul unui cutit, desprindeti usor aluatul de peretii formei,pentru ca aluatul asta se lipeste de pereti,tocmai pentru a putea fi intors cu susul in jos. Acuma daca faceti prajitura intr-o forma obisnuita de chec,sau intr-o forma care nu are fundul detasabil,cred ca ,doar pe fund trebuie sa puneti hartie de copt ,pentru a putea extrage prajitura la final . Decorati dupa preferinta.facut la repezeala o glazura de ciocolata.Iaca si sectiunea.


Poze

Prajitura ingerilor
Prajitura ingerilor - poza 2
Prajitura ingerilor - poza 3
Prajitura ingerilor - poza 4
Prajitura ingerilor - poza 5
Prajitura ingerilor - poza 6
Prajitura ingerilor - poza 7
Prajitura ingerilor - poza 8
Prajitura ingerilor - poza 9
Prajitura ingerilor - poza 10

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
8 porții
1 h 20 m
Ușor
4.8 / 5
Rețetă Prajitura la cana
Prajitura la cana
2 porții
9 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura la microunde
Prajitura la microunde
6 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
Prajitura cu avocado si ciocolata - fara lactoza
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.9 / 5

Articole conexe

Papaya – fructul ingerilor Papaya – fructul ingerilor Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Panettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o greseala Panettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o greseala

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează