Batoane de cereale
E prea simplu sa n-o faci acasa, mai ales ca sunt mult mai bune decat orice batoane de cereale cumparat din supermarket. Iei o punga de cereale integrale - simple, amestecate, asortate, de care vrei. Eu am facut o combinatie cu mai multe feluri de fulgi, plus fructe uscate (stafide, banane, caise etc) si ceva alune de padure si migdale. Le-am pus pe toate intr-o tava si le-am dat la copt vreo 15 minute.

Timp in care, intr-o cratita am pus de-un caramel - zahar brun din ochi, plus niste unt si 2 linguri de miere. Le-am lasat pe foc sa dea-n bulbuci cafenii si sa se lege intr-un sirop grosutz.

Apoi am amestecat cu cerealele pana ce caramelul le-a mai inchegat. Le-am intins intr-o tava de unica folosinta (se gaseste la Mega Image, Metro, probabil si la hypermarketuri) si le-am dat la cuptor pana ce s-au rumenit golden-brown.

A mai fost nevoie doar sa las cerealele sa se raceasca, pentru a le putea taia apoi in batoane yummy - crunchy & carameloase, just how i like it.

Chez Mazilique
Comentarii
anonymous
Multumesc pt reteta !
anonymous
Preferatele mele
anonymous
Gustos si sanatos !
anonymous
Super bune
anonymous
Excelenta!!
anonymous
Excelenta alegere pt mic dejun!!!
anonymous
Super
anonymous
Super :X
anonymous
Delicioasa!!!