Petitchef

Blat de tort by Laura Adamache

Blat de tort by Laura Adamache La mama acasa bateam bine albusurile, cu zahar, adaugam alternativ cate un galbenus si cate o lingura de faina si amestecam incet, cu lingura de lemn, "peste cap" cum se spune... Rezultat bun.
Mult mai tarziu, tusti in blogosfera culinara; mi-am schimbat modul de preparare, dupa cum am vazut la fete... Mixam galbenusurile cu zaharul, bine, bine, adaugam faina... si la urma albusurile spuma, amestecand usor... Iese bine si asa.
Intr-o zi am citit pe blogul Laurei Adamache o alta metoda, simpla, (totusi am mai vazut-o si in alta parte, la Miki, de exemplu). M-am hotarat s-o incerc si eu. Sunt extrem de incantata de rezultat! Foarte usor de preparat, mai ales daca se respecta indicatiile Laurei.
Va pun si fotografii, sa vedeti ce mi-a iesit mie; blatul respectiv l-am facut din 4 oua (neavand mai multe in casa la momentul acela, m-am hotarat sa incerc asa)...

Am folosit 4 oua, 120 g zahar, 120 g faina, un praf de sare.

Am pus ouale intr-un vas, impreuna cu zaharul, un praf de sare, si putina esenta de vanilie.

Am mixat timp de 30 de minute ouale cu zaharul si un praf de sare. M-am cam plictisit in timpul asta, dar mi-am asezat o revista in fata si am putut lectura in voie :))
S-au deschis frumos la culoare, si-au marit volumul...

Am adaugat faina, cernuta de doua ori, cate putin si am amestecat usor, cu lingura de lemn, pentru incorporare.

Am turnat compozitia in forma de tort (a mea are diametrul de 24 de cm), am lovit usor forma de masa (au aparut bulbuceii de care vorbea Laura), am nivelat cat am putut de bine si am introdus-o in cuptorul preincalzit. Am lasat la copt vreo 25 de minute, la 170 de grade...
Nu am scos forma imediat, am lasat pandispanul sa se raceasca in cuptor. Mai apoi l-am transferat pe un gratar pentru prajituri, sa se raceasca complet. Yummy!

Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei...
Multumesc, Laura, pentru metoda!








Comentarii (12):

31/03/2015

Delicios si pufos!

(0) (0) Abuz
02/04/2014

Acim m-am prostit...bine ca mi-am amintit!

mi-am adus aminte ...asa faceam in copllarie cu mama!

(0) (0) Abuz
17/02/2014

Foarte reusit si economic

(0) (0) Abuz
03/11/2013

5 stelute!

(0) (0) Abuz
10/08/2013

Gdzdebzf

(0) (0) Abuz
17/06/2013

Arata bine am sa incerc si eu

(0) (0) Abuz
23/05/2013

Pp

(0) (0) Abuz
30/03/2013

Im binisor

(0) (0) Abuz
04/01/2013

Foarte delicios mia iesit blatul si un tort extaordinar de bun

(0) (0) Abuz
26/12/2011


Pare f simplu si arata superb .

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu nuca de cocos petitchef
Tort cu nuca de cocos petitchef
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti oreo
Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti oreo
8 porții
2 h 40 m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tort cu capsune
Tort cu capsune
10 porții
3 h 20 m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort cu clătite în stil tiramisu, cu cafea și cacao
Tort cu clătite în stil tiramisu, cu cafea și cacao
8 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort portughez de biscuiți
Tort portughez de biscuiți
8 porții
1 oră
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Tort de morcovi umplut cu cheesecake
Tort de morcovi umplut cu cheesecake
10 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Cake pops sau tort-acadele Cake pops sau tort-acadele Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează