Petitchef

Blat de tort by Laura Adamache

Blat de tort by Laura Adamache La mama acasa bateam bine albusurile, cu zahar, adaugam alternativ cate un galbenus si cate o lingura de faina si amestecam incet, cu lingura de lemn, "peste cap" cum se spune... Rezultat bun.
Mult mai tarziu, tusti in blogosfera culinara; mi-am schimbat modul de preparare, dupa cum am vazut la fete... Mixam galbenusurile cu zaharul, bine, bine, adaugam faina... si la urma albusurile spuma, amestecand usor... Iese bine si asa.
Intr-o zi am citit pe blogul Laurei Adamache o alta metoda, simpla, (totusi am mai vazut-o si in alta parte, la Miki, de exemplu). M-am hotarat s-o incerc si eu. Sunt extrem de incantata de rezultat! Foarte usor de preparat, mai ales daca se respecta indicatiile Laurei.
Va pun si fotografii, sa vedeti ce mi-a iesit mie; blatul respectiv l-am facut din 4 oua (neavand mai multe in casa la momentul acela, m-am hotarat sa incerc asa)...

Am folosit 4 oua, 120 g zahar, 120 g faina, un praf de sare.

Am pus ouale intr-un vas, impreuna cu zaharul, un praf de sare, si putina esenta de vanilie.

Am mixat timp de 30 de minute ouale cu zaharul si un praf de sare. M-am cam plictisit in timpul asta, dar mi-am asezat o revista in fata si am putut lectura in voie :))
S-au deschis frumos la culoare, si-au marit volumul...

Am adaugat faina, cernuta de doua ori, cate putin si am amestecat usor, cu lingura de lemn, pentru incorporare.

Am turnat compozitia in forma de tort (a mea are diametrul de 24 de cm), am lovit usor forma de masa (au aparut bulbuceii de care vorbea Laura), am nivelat cat am putut de bine si am introdus-o in cuptorul preincalzit. Am lasat la copt vreo 25 de minute, la 170 de grade...
Nu am scos forma imediat, am lasat pandispanul sa se raceasca in cuptor. Mai apoi l-am transferat pe un gratar pentru prajituri, sa se raceasca complet. Yummy!

Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei...
Multumesc, Laura, pentru metoda!








Comentarii (12):

31/03/2015

Delicios si pufos!

(0) (0) Abuz
02/04/2014

Acim m-am prostit...bine ca mi-am amintit!

mi-am adus aminte ...asa faceam in copllarie cu mama!

(0) (0) Abuz
17/02/2014

Foarte reusit si economic

(0) (0) Abuz
03/11/2013

5 stelute!

(0) (0) Abuz
10/08/2013

Gdzdebzf

(0) (0) Abuz
17/06/2013

Arata bine am sa incerc si eu

(0) (0) Abuz
23/05/2013

Pp

(0) (0) Abuz
30/03/2013

Im binisor

(0) (0) Abuz
04/01/2013

Foarte delicios mia iesit blatul si un tort extaordinar de bun

(0) (0) Abuz
26/12/2011


Pare f simplu si arata superb .

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort flan cu vanilie
Tort flan cu vanilie
6 porții
2 ore
Foarte ușor
3.4 / 5
Rețetă Tort de halloween cu glazură diabolică
Tort de halloween cu glazură diabolică
8 porții
2 ore
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
8 porții
3 h 20 m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort iepuras
Tort iepuras
16 porții
1 h 25 m
Ușor
4.3 / 5

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Cake pops sau tort-acadele Cake pops sau tort-acadele

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează