Petitchef

Ciorba de linte cu miel

Ingrediente:


500 g carne de miel
doi morcovi
un sfert de ?elin?
un fir de praz
200 g linte neagr?
o ceap?
doi ardei capia ro?ii
4 ro?ii
400 ml bor?
sare, piper
o frunz? de dafin
o leg?tur? de tarhon
50 ml ulei
smîntîn?
m?lai
ardei iute

Preparare:

Carnea de miel se taie în buc??i mai mici, se spal?, se scurge de ap? ?i se op?re?te zece minute în ap? fierbinte. Ceapa ?i prazul se cur???, se spal? ?i se taie în buc??i potrivit de mari.

Morcovul ?i ?elina se cur??? de coaj?, se spal? ?i se dau pe r?z?toarea cu ochiuri mici. Se pune apa la fiert, se adaug? zarzavatul t?iat ?i se las? s? fiarb?.

Cînd sînt fierte pe jum?tate se pun buc??ile de carne ?i uleiul, se adun? spuma format? cu o strecur?toare se presar? sare, piper ?i se adaug? frunza de dafin.

Cînd carnea este aproape fiart? se adaug? ardeiul cur??at de semin?e, t?iat felii mai groase. Ro?iile se cur??? de pieli??, se taie în cuburi sau se dau pe râz?toare.

Se pun în oal?, se adaug? bor?ul, jum?tate din verdea?a tocat? ?i lintea înmuiat? cu o sear? înainte.

Se las? la fiert înc? 20 de minute, se opre?te focul ?i se adaug? restul de verdea?? tocat?.

Ciorba de linte cu miel

Ciorba de linte cu miel.jpg

Pofta buna!

© 2009 Restaurante de Lux. Toate drepturile rezervate.







Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Peștele, un aliment esențial pentru sănătatePeștele, un aliment esențial pentru sănătate„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!Ciorba de miel – are gust special doar la masa de PasteCiorba de miel – are gust special doar la masa de Paste

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: