Petitchef

Creme pentru tort si nu numai

Desert
10 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 10
300 g. ciocolata,

300 ml frisca lichida.


Ganache de ciocolata alba:

300 g ciocolata,

200 ml frisca

Preparare

  • Ambele au aceeasi modalitate de preparare. Frisca se pune intr-un vas pe baie de abur, cand e fierbinte se adauga ciocolata bucatele. Se amesteca pana se face o pasta, apoi pasta aceasta se pune la foc mic 5 minute, mestecand continuu.
  • Se sa deoparte si se lasa la racit 2-3 ore. De regula eu le fac cu o seara inainte sau dimineata pentru ornat dupa amiaza. Dupa ce s-a racit bine, se mai bate cu mixerul pana devine o crema spumoasa. La cea din ciocolata alba , mai merstec din cand in cand cand e in faza de racire.





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Crème brulée ( crema arsa )
Crème brulée ("crema arsa")
2 porții
40 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Tort cu doua creme de ciocolata
Tort cu doua creme de ciocolata
8 porții
1h30m
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Tort cu doua creme de ciocolata (ganache)
Tort cu doua creme de ciocolata (ganache)
8 porții
50 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti oreo
Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti oreo
8 porții
2h40m
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Tort iepuras
Tort iepuras
16 porții
1h25m
Ușor
4 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10h55m
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Crème Brûlée – un desert periculos, periculos de bun!Crème Brûlée – un desert periculos, periculos de bun!Cake pops sau tort-acadeleCake pops sau tort-acadele

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: