Petitchef

Tajine cu chiftele

Felul principal
8 porții
40 min
40 min
Ușor
O mancare usoara, care consta din chiftele cu condimente si ierburi proaspete. O adevarata explozie de arome si savoare :-)
Insotita de orez, veti obtine un fel de mancare echilibrat de care va puteti bucura cu intreaga familie! Urmati reteta pas cu pas ↓ ↓

Ingrediente

Numarul de porții: 8

Chiftelele:

1 kg de carne de vita tocata


1 catel de usturoi

1 buchet de patrunjel

1 buchet de coriandru

2 linguri de chimion macinat

1 lingura de paprika

sare

piper


Tajine:

1 ceapa

400 gr de pulpla de tomate

1 lingură de patrunjel tocat

1 lingura de coriandru

chimion

sare

piper

3 oua

ulei de masline

Materiale

un vas de tajine
chopper

Preparare

  • Etapa 1 - Tajine cu chiftele
    Se incazeste uleiul de masline pe fundul vasului de tajine. Adaugati repede ceapa tocata, apoi adaugati pulpa de tomate, ierburile tocate, sarea, piperul si chimionul. Se amesteca si se gateste la foc scazut.
  • Etapa 2 - Tajine cu chiftele
    Chiftelele: Intr-un bol de salata, puneti carnea tocata. Adaugati sare, piper, chimion si papika.
  • Etapa 3 - Tajine cu chiftele
    Intr-un chopper, puneti ceapa, catelul de usturoi, patrunjelul si coriandrul spalate. Tocati bine.
  • Etapa 4 - Tajine cu chiftele
    Adaugati acest amestec la carnea tocata si amestecati bine cu mainile. Daca mai este necesar, condimentati dupa caz.
  • Etapa 5 - Tajine cu chiftele
    Formati chiftele de dimensiunea unei mingi de ping-pong si puneti-le in sosul de rosii din tajine.
  • Etapa 6 - Tajine cu chiftele
    Acoperiti și gatiti timp de 15 minute la foc foarte scazut. Dupa acest timp, deschideti tajine si spargeti ouale peste carne. Puteti pune cate doriti.
  • Etapa 7 - Tajine cu chiftele
    Inchideti tajine-ul si gatiti in continuare timp de aproximativ 8 minute (verificati regulat, astfel incat galbenusul sa fie moale).
  • Etapa 8 - Tajine cu chiftele
    Si acum, tajine cu chiftele este gata!Savurati alaturi de paine marocana sau de orez alb.

Video

YouTube

Poze

Tajine cu chiftele, poza 1Tajine cu chiftele, poza 2Tajine cu chiftele, poza 3Tajine cu chiftele, poza 4

Observații:

Vasul de tajine: Daca nu aveti unul, folositi un vas adanc.
Chiftele: Nu ezitati sa le faceti cu cateva ore in avans, astfel incat carnea sa fie plina de arome de condimente si ierburi. Puteti gasi, de asemenea, unele deja pregatite la macelariile Halal. Aici am folosit carne de vita, dar puteti folosi si carne de miel sau amestecati-le.
Pulpa de rosii: o puteti inlocui cu pulpa de la 4 rosii.





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tajine cu miel si prune uscate
Tajine cu miel si prune uscate
4 porții
2h30m
Ușor
4.8 / 5
Rețetă Chiftele cu legume-coapte, nu prajite!
Chiftele cu legume-coapte, nu prajite!
4 porții
1h5m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Clapon cu castane
Clapon cu castane
12 porții
2h35m
Ușor
5 / 5
Rețetă Tajine vita cu mazare si cartofi
Tajine vita cu mazare si cartofi
6 porții
55 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Tajine de pui cu legume si masline
Tajine de pui cu legume si masline
8 porții
1h45m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tajine marocana de pui cu legume
Tajine marocana de pui cu legume
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.2 / 5

Rețete

Articole conexe

Marocan Tajine sau tocanita la aburMarocan Tajine sau tocanita la aburOua scotiene sau chiftele umplute cu ou fiertOua scotiene sau chiftele umplute cu ou fiert

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: