Petitchef

Tajine cu chiftele

Felul principal
8 porții
40 min
40 min
Ușor
sau
O mancare usoara, care consta din chiftele cu condimente si ierburi proaspete. O adevarata explozie de arome si savoare :-)
Insotita de orez, veti obtine un fel de mancare echilibrat de care va puteti bucura cu intreaga familie! Urmati reteta pas cu pas ↓ ↓

Ingrediente

8 porții

Chiftelele:

1 kg de carne de vita tocata


1 catel de usturoi

1 buchet de patrunjel

1 buchet de coriandru

2 linguri de chimion macinat

1 lingura de paprika

sare

piper


Tajine:

1 ceapa

400 gr de pulpla de tomate

1 lingură de patrunjel tocat

1 lingura de coriandru

chimion

sare

piper

3 oua

ulei de masline

Materiale

un vas de tajine
chopper

Preparare

Etapa 1 - Tajine cu chiftele

Etapa 1

Se incazeste uleiul de masline pe fundul vasului de tajine. Adaugati repede ceapa tocata, apoi adaugati pulpa de tomate, ierburile tocate, sarea, piperul si chimionul. Se amesteca si se gateste la foc scazut.
Etapa 2 - Tajine cu chiftele

Etapa 2

Chiftelele: Intr-un bol de salata, puneti carnea tocata. Adaugati sare, piper, chimion si papika.
Etapa 3 - Tajine cu chiftele

Etapa 3

Intr-un chopper, puneti ceapa, catelul de usturoi, patrunjelul si coriandrul spalate. Tocati bine.
Etapa 4 - Tajine cu chiftele

Etapa 4

Adaugati acest amestec la carnea tocata si amestecati bine cu mainile. Daca mai este necesar, condimentati dupa caz.
Etapa 5 - Tajine cu chiftele

Etapa 5

Formati chiftele de dimensiunea unei mingi de ping-pong si puneti-le in sosul de rosii din tajine.
Etapa 6 - Tajine cu chiftele

Etapa 6

Acoperiti și gatiti timp de 15 minute la foc foarte scazut. Dupa acest timp, deschideti tajine si spargeti ouale peste carne. Puteti pune cate doriti.
Etapa 7 - Tajine cu chiftele

Etapa 7

Inchideti tajine-ul si gatiti in continuare timp de aproximativ 8 minute (verificati regulat, astfel incat galbenusul sa fie moale).
Etapa 8 - Tajine cu chiftele

Etapa 8

Si acum, tajine cu chiftele este gata!Savurati alaturi de paine marocana sau de orez alb.

Video

YouTube

Observații:

Vasul de tajine: Daca nu aveti unul, folositi un vas adanc.
Chiftele: Nu ezitati sa le faceti cu cateva ore in avans, astfel incat carnea sa fie plina de arome de condimente si ierburi. Puteti gasi, de asemenea, unele deja pregatite la macelariile Halal. Aici am folosit carne de vita, dar puteti folosi si carne de miel sau amestecati-le.
Pulpa de rosii: o puteti inlocui cu pulpa de la 4 rosii.






Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Oua scotiene sau chiftele umplute cu ou fiertOua scotiene sau chiftele umplute cu ou fiertMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: