Petitchef

Chiftele moi și gustoase

O rețetă din tradiția italiană pe care toată lumea o adoră: chifteluțe cu sos de roșii. Există multe rețete pentru a pregăti acest fel și fiecare bunica are propriile ei secrete pentru a le face moi și gustoase: există cei care folosesc mix. un amestec de carne tocată, unii folosesc doar carne de vițel tocată, unii pun pătrunjel pe pâine, iar unii preferă pecorino în locul Parmigiano Reggiano ras. Vă oferim o versiune de chifteluțe cu sos care vine direct din sudul Italiei. Rezultatul chiftele gustoase pe care chiar și cei mici le vor adora. Încearcă-le, servește-le la mesele tale de duminică și scrie-ne în comentarii dacă ți-au plăcut!

Felul principal
5 porții
10 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

5

Pentru sos:

Pentru chiftele:

Materiale

  • Tigaie pentru gătit
  • Oală
  • Lingură de lemn

Preparare

  • Mai întâi, să pregătim aluatul pentru chiftele: punem în bol, carnea, ouăle, parmezanul, piperul, pătrunjelul și sarea.
  • Amestecați cu mâinile până când toate ingredientele sunt bine amestecate
  • Creați sfere de dimensiunea dorită, apoi prăjiți chiftelele în ulei de măsline fierbinte, până se rumenesc (aproximativ 5-6 minute). Odată gata, lăsați-le să se scurgă pe hârtie absorbantă.
  • Între timp pregătim sosul:
    Prăjiți ceapa tocată într-o tigaie cu un strop de ulei de măsline, adăugați piureul de roșii și fierbeți timp de 10 minute.
  • În acest moment adăugați chiftelele în sosul de roșii și continuați să gătiți cel puțin 15 minute cu capacul pus (se amestecă din când în când cu o lingură de lemn).
  • Chiftele cu sos sunt gata, serviți-le cu câteva frunze de busuioc

Rețete inrudite

YouTube

Observații:

Pot păstra chiftele cu sos?
Da, le puteți păstra la frigider pentru câteva zile într-un recipient ermetic

Cum pot folosi sosul rămas de la chiftele?
Folosește-l pentru a asezona pastele, vei aduce la masă un fel principal bogat în gust.

Pot să congelez chiftelele?
Da, chiftelele pot fi congelate atât gătite, cât și crude.

Ce brânză pot folosi pentru a face chifteluțe?
Dacă vrei să dai o aromă și mai decisivă chiftelelor tale poți folosi pecorino ras în loc de parmezan sau grana padano.

Cum să faci chifteluțe mai tari?
Înlocuiți pesmetul cu 120 gr pâine uscată: veți avea chifteluțe mai compacte, dar gustoase în același timp.

Poze

Chiftele moi și gustoase, poza 1
Chiftele moi și gustoase, poza 2
Chiftele moi și gustoase, poza 3
Chiftele moi și gustoase, poza 4
Chiftele moi și gustoase, poza 5

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Chiftele pane in sos barbeque
Chiftele pane in sos barbeque
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Chiftele cu sos de rosii si garnitura de orez
Chiftele cu sos de rosii si garnitura de orez
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Chiftele cu sos
Chiftele cu sos
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tajine cu chiftele
Tajine cu chiftele
8 porții
1 h 20 m
Ușor
4.8 / 5
Rețetă Chiftele cu legume coapte, nu prăjite!
Chiftele cu legume coapte, nu prăjite!
4 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Chiftele cu miez de mozzarella
Chiftele cu miez de mozzarella
3 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Oua scotiene sau chiftele umplute cu ou fiert Oua scotiene sau chiftele umplute cu ou fiert Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase “Merele de aur” deliciile toamnei – Gutuile “Merele de aur” deliciile toamnei – Gutuile

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.