Acasă - Petitchef
Rețete
Acompaniamente
Retete de mancaruri cu cartofi
Chiftele cu cartofi
Chiftele cu cartofi și morcovi
Chiftele cu legume coapte, nu prăjite!
Chiftele cu legume coapte, nu prăjite!
Nu reusiti sa faceti copiii sa manance legume? Introduceti-le intr-un alt mod: de exemplu, chiftele! Usor si rapid de facut, le puteti servi aceste mici chifetele pufoase alaturi de carne sau peste. Facute cu dovlecei, morcovi si cartofi, se pot servi si ca antreu.
(4.4/5 - 31 voturi)
4
117
Materiale
razatoare
inel
Răzuiesc dovleceii și morcovii și lăsați-i înapoi într-un ulei de măsline timp de aproximativ 5 minute.
Preparare
Curatati cartofii si taiatii in cubulete. Fierbeti-i aproximativ 15 minute in apa clocotita, scurgeti-i si zdrobiti-i.
Puneti sare, piper, adaugati nucsoara si oul si amestecati bine.
Razuiti dovleceii necuratati si morcovi decojiti si caliti-i in ulei de masline timp de aproximativ 5 minute.
Adaugati legumele calite peste cartofi si amestecati bine. Adaugati faina si incorporati-o bine.
Faceti chiftelute folosindu-va de un inel si puneti-le pe o tava acoperita cu hartie de copt.
Coaceti 20 min la 220°C.
Gata!
Poze
Întrebări:
Adresează o intrebare autorului
Rețete inrudite
Articole conexe
Ultimele articole
Rețete
Comentarii:
Eu aș căli legumele sub capac cu un pic de ceapă și un strop de usturoi. Poate și un pic de mărar ...
Oare daca legumele nu erau calite nu era bine ?
Nu sunt prăjite ci sunt făcute la cuptor !
Prajeala, prajeala și iar prajeala
oare de ce sunt copiii obezi ?