Petitchef

Lady's cake

Desert
6 porții
60 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
2 oua

2 linguri zahar

1 lingura ulei

1 lingura amidon

2 linguri faina

esenta de vanilie

5 g praf de copt

2 oua

2 linguri zahar

1 lingura ulei

1 lingura amidon

1 lingura faina

1 lingura cacao neagra

esenta de rom

5 g praf de copt

2 oua

5 linguri zahar

100 g nuca de cocos

350 ml lapte

3 linguri amidon

250 ml frisca lichida

5 g gelatina

200 g ciocolata amaruie

250 ml frisca lichida

Preparare

  • Galbenusurile se mixeaza bine cu zaharul si esenta de vanilie, pana devin ca o crema. Se adauga amidonul amestecat cu faina si praful de copt. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si se incorporeaza usor in crema de gabenusuri.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu, pana incepe sa se rumeneasca pe margini.
  • Se prepara intocmai ca si blatul alb, inlocuind o lingura de faina cu o lingura de cacao neagra.
  • Laptele se pune la fiert si in momentul in care da in clocot se pune nuca de cocos. Omogenizam si lasam cocosul la inmuiat cateva ore, dupa care il punem intr-o strecuratoare si-l lasam sa se scurca bine de lichid.
  • Ouale se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul. adaugam amidonul si mixam energic, sa nu se formeze cocoloase. Laptele il punem din nou la fiert, apoi fierbinte il turnam incet peste crema de oua. Punem din nou pe foc si amestecand continuu fierbem pana incepe sa se ingroase. Lasam la racit.
  • Gelatina o punem la inmuiat in cateva linguri de apa rece, apoi o punem peste budinca usor racita. Omogenizam si dam la rece. Cand s-a racit foarte bine, amestecam cu frisca batuta.
  • Ciocolata rupta bucatele o punem pe foc intr-un vas impreuna cu frisca lichida. Aducem pana la punctul de fierbere, omogenizam si dam la rece pentru cateva ore. Cand s-a intarit bine, mixam pana obtinem o frisca ciocolatoasa si pufoasa.Pentru decor facut o portie de bomboane Raffaello, folosind nuca de cocos, ramasa de la crema.Asamblarea o vom face intr-o tava detasabila.
    Blaturile le insiropam cu cateva linguri de lapte amestecate cu zahar si esenta de rom, dupa gust.
    Peste blatul alb punem crema ganache de ciocolata, iar peste cel maro mousse-ul de cocos. Acoperim cu un strat subtire de pesmet si dam la rece pentru cateva ore, de preferat peste noapte.A doua zi se acopera cu un alt strat, de aceasta data generos de pesmet de biscuit si se orneaza cu bomboane.

Poze

Lady's cake, poza 1Lady's cake, poza 2Lady's cake, poza 3Lady's cake, poza 4

Întrebări:




Comentarii:

03/08/2015

Foarte bunăăă!

(0) (0) Abuz
03/08/2015

La mat prime nu se specifica etapele dar am ghicit ceva,iar cremele nu stiu care e alba si care neagra;probabil oprim din cea alba pana punem ciocolata

(0) (0) Abuz
01/08/2015

Arata bine dar mai dificil!

(0) (0) Abuz
01/08/2015

Cred ca este o prajitura buna.

(0) (0) Abuz
cris_nedelcovici, 31/07/2015

...explicate foarte incurcata!!!! dificil de urmarit....si de urmat. Pacat....poate era buna....

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Red velvet cake
Red velvet cake
10 porții
4h25m
Dificil
5 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - retata pas cu pas
Tort padurea neagra - retata pas cu pas
8 porții
3h20m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Trufe cu ciocolata - Petitchef
Trufe cu ciocolata - Petitchef
20 porții
1h10m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort hennessy/hennessy's cake
Tort hennessy/hennessy's cake
8 porții
2h15m
Ușor
5 / 5
Rețetă Chocolate banana cake(prajiura cu ciocolata si banane)
Chocolate banana cake(prajiura cu ciocolata si banane)
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Tort catifea rosie sau red velvet cake
Tort catifea rosie sau red velvet cake
10 porții
55 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Cake pops sau tort-acadeleCake pops sau tort-acadeleMug cake - prajitura la canaMug cake - prajitura la cana

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: