Petitchef

Oua de ciocolata

Se apropie sarbatorile de Paste si poate cineva vrea sa faca oua de ciocolata acasa ,asa ca am sa va arat ce simplu se fac ouale .Asa de frumos arata la sarbatori pe masa ,puse intr-un cosulet cu putina verdeata in jur si mai ales e o bucurie pentru copii ,ca pot chiar sa ajute la imbracatul cu ciocolata si chiar sa-si faca singuri oul.
De cate ori facem o omleta ,sau folosim oul pentru o compozitie la care nu trebuie sa-l separam,il spargem usor la capatul gros si facem o gaura nu prea mare ,apoi scuturam putin ca sa cada continutul.Se spala coaja in interior si exterior cu putina apa calduta si se pune cu gura in jos la uscat (pe hota ,intr-un cosulet...oriunde).De acum si pana la sarbatori ,avem timp sa strangem multe oua si trebuie sa fie uscate bine.
Avem nevoie de ciocolata ,sa fie de buna calitate;eu folosesc cu succes ciocolata ''sonata'' cu lapte ,amaruie ,alba ,care se gaseste la magazinul''plus'',e foarte buna si o folosesc si la creme.Anul trecut am incercat cu ciocolata alba ''primola''si nu am reusit sa fac oua albe.
Deci... se topeste ciocolata ,se pune cu lingurita in interiorul oului si rasucim oul pe toate partile,ca sa-i imbracam peretii in ciocolata.
Le asezam intr-un suport,le mai intoarcem cateodata ca sa nu se lase multa ciocolata pe fund si cand s-au intarit ,mai repetam inca o data operatiunea,deci sa fie doua straturi de ciocolata.
La fel se procedeaza si cu cele albe ,doar ca la astea va fi nevoie de trei straturi ,ciocolata alba este mai pretentioasa .
Aici am facut si un ou marmorat,am dat cu ciocolata alba pe unele locuri;se ia cu degetul ciocolata si se ''sterge'' prin unele locuri in interiorul oului ,se lasa la intarit si pe urma se pune ciocolata neagra ,se imbraca normal in doua straturi.
Cel mai bine ar fi sa se intareasca asa ,sa nu fie puse la frigider ,ca dupa ce le scoatem fac condens,le-am lasat 1/2 ora.
Se pot umple cu orice crema ,in care se pune putina gelatina ca sa stea tare.Anul trecut am facut cu crema de vanilie cu fructe,crema de cocolata;acum am facut asa repede doar ca sa va arat ,cu putin crant si frisca,adica zahar caramel in care am pus bucati de nuca ,dupa ce s-a racit l-am zdrobit putin ,am amestecat cu frisca batuta ,cu vanilie si coaja de portocala ,apoi cu o lingurita de gelatina hidratata in putina apa .
Umplem ouale cu ajutorul unei lingurite sau cu un varf gros ,cu ce aveti la indemana;trebuie sa nu fie chiar pana sus ,sa ramana putin loc ,unde punem capacul de ciocolata.
Am mai topit putina ciocolata ,am pus capacul si am lasat pana s-a intarit bine.
Se desface coaja cu grija ,cu cat e ciocolata mai intarita ,cu atat se desfac mai usor.
Si le punem intr-un cosulet ,ia uitati ce frumoase sunt.
Asta marmorat imi place mie.
Aici am incercat sa va arat interiorul ,se taie oul cu grija peste mijloc cu un cutit ascutit ,ca sa nu se farame coaja ,crema daca e tare ,nu curge deloc.
Asta e o poza de anul trecut ,am facut oua mai multe si am pus pe tortul de Paste.
Asta e tortul cu oua.








Comentarii:

29/03/2013

Super!!!!voi incerca cu siguranta!!!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Oua Surpriza de Paste
Oua Surpriza de Paste
16 porții
2 h 13 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Oua mimosa
Oua mimosa
4 porții
25 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Oua mimoza, 4 variante
Oua mimoza, 4 variante
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: