Petitchef

Prajitura cu fanta

Desert
4 porții
60 ore
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
6 oua

6 linguri zahar

100 ml ulei

6 linguri faina

un praf de copt


500 g branza dulce mai cremoasa

200 g zahar pudra

200 g unt

2 plicuri zahar vanilat

esenta de rom

un plic de gelatina

Preparare

  • Galbenusurile se freaca cu zaharul si uleiul pana se formeaza o crema groasa ca o maioneza.albusurile se bat spuma si se incorporeaza cu crema de galbenusuri , se adauga faina, praful de copt si cacauoa.Se coace un blat in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa la racit.
  • Gelatina se pune in 100ml lapte sau apa la hidratat 10 minute apoi o punem la topit.branza se freaca cu zaharul, se adauga untul si esentele in gelatina rocorita se pun 2 linguri de crema, se amesteca bine apoi o turnam usor in crema de branza amestecand incontinuu.Crema o intindem pe blatul rece.
  • Se dizolva budinca in suc rece si se fierbe pana se ingroasa. o lasam sa se rocoreasca putin si o intindem usor pe prajitura.
  • - 2 budinci de vanilie,
    - 700 ml suc de fanta de portocale,
    - zahar dupa gust, tinand cont ca si sucul este dulce

Poze

Prajitura cu fanta, poza 1Prajitura cu fanta, poza 2Prajitura cu fanta, poza 3Prajitura cu fanta, poza 4Prajitura cu fanta, poza 5Prajitura cu fanta, poza 6Prajitura cu fanta, poza 7


Comentarii (67):

07/09/2016

Excelenta

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
07/09/2016

Corect ar fi ca la orice reteta sa se specifice dimensiunile tavi si timpul de coacere si temperatura

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
30/12/2013

Delicioasa!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
29/12/2013

Foarte buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
22/12/2013

ESTE BUNA

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
21/12/2013

Super prajitura

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
18/12/2013

Excelent

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
30/08/2013

Nu am incercato inca da am sa o incerc

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
12/07/2013

Este buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Ana-Eugenia Manea, 06/12/2017

Stii sa dai explicatii pentru prajituri cum stiu eu sa joc fotbal. Cand ai spus ingredientele. trebuia sa treci si budincile de vanilie si sucul de fanta si zaharul, caci sunt tot ingrediente. Or, dumneata le-ai trecut la ultima etapa de executare a prajiturii. Logic : vedeam ingredientele, ma duceam sa le procur si ma apucam de prajitura, urmand sfatul pe etape. Cand ajungeam la ultima etapa constatam ca nu am cumparat budincile si sucul de fanta, sau ma deranjaq faptul ca trebuia sa folosesc otraca numita "fanta"

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
8 porții
1h20m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Prajitura rasturnata cu ananas
Prajitura rasturnata cu ananas
10 porții
1h5m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Ciocolata de casa_petitchef
Ciocolata de casa_petitchef
20 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura cu fanta
Prajitura cu fanta
4 porții
1h20m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Prajitura cu branza si fanta
Prajitura cu branza si fanta
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Prajitura cu branza si fanta
Prajitura cu branza si fanta
6 porții
1h15m
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Articole conexe

Turta dulce, prajitura Craciunului!Turta dulce, prajitura Craciunului!Panettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o gresealaPanettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o gresealaNegresa – cea mai iubita prajitura de casaNegresa – cea mai iubita prajitura de casa

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: