Petitchef

Prajitura cu fanta

Desert
4 porții
50 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4

Blat:

6 oua

4 linguri faina

6 linguri zahar

2 linguri cacao

1 lingurita praf de copt

90 ml ulei


Crema 1:

500 g branza de vaci

200 g zahar pudra

250 g unt


Crema 2:

2 budinci de vanilie

1 l Fanta de struguri

3-4 linguri de zahar

Preparare

  • Se da drumul la cuptor la foc mediu. Se cerne faina cu cacaoa si praful de copt. Se tapeteaza o tava sau se pune hartie de copt. Ouale, de la temperatura camerei, se separa. Albusurile se bat spuma. Se adauga galbenusurile sparte si faina cernuta. Se amesteca de cateva ori de jos in sus cu o spatula.
  • Se pune uleiul in etape si se amesteca pana la omogenizare avandu-se grija sa iasa aerul din albusuri.
    Se toarna compozitia in tava si se da la cuptor aproximativ 30 de minute. Se introduce o scobitoare pentru a se verifica daca blatul e facut la mijloc. Daca scobtioarea iese curata inseamna ca e facut. Se scoate din tava si se lasa la racit.
  • Intre timp branza de vaci se amesteca cu mixerul pentru a se faramita. Untul de la temperatura camerei se adauga si se amesteca cu mixerul. Se adauga zaharul pudra si se amesteca pana amestecul capata aspect de pasta.
  • Daca doriti puteti pune putin zahar vanilat sau esenta de vanilie. Se gusta pentru a vedea daca mai este necesar sa adaugati zahar. Acest lucru depinde de calitatea si prospetimea branzei de vaci. In tava in care s-a copt blatul se asambleaza prajitura. Se pune blatul cu fundul in sus peste care se pune crema de branza. Se intinde uniform cu o spatula.
  • Se acopera si se da la frigider cateva ore. Din budincile de vanilie se prepara crema 2 conform instructiunilor de pe cutie, inlocuind laptele cu Fanta. Fierbinte se toarna peste stratul de branza. Aveti grija sa nu o turnati toata in acelasi loc ca sa nu faceti gaura. Se da la frigider, preferabil peste noapte. Se taie a doua zi in patrate sau romburi. Se serveste rece.

Poze

Prajitura cu Fanta, poza 1
Prajitura cu Fanta, poza 2
Prajitura cu Fanta, poza 3
Prajitura cu Fanta, poza 4
Prajitura cu Fanta, poza 5

Întrebări:




Comentarii:

30/12/2012

Glazura aia arata kam nashpa:P mai incearca j altele;))

(0) (0) Abuz
19/12/2012

Excelenta

(0) (0) Abuz
30/04/2012

E ffffffff buuuuuuuuna!!1

(0) (0) Abuz
24/10/2011

Naspa

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura cu branza si fanta
Prajitura cu branza si fanta
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Prajitura cu fanta
Prajitura cu fanta
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Prajitura cu branza si fanta
Prajitura cu branza si fanta
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
8 porții
1h20m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Prajitura rasturnata cu ananas
Prajitura rasturnata cu ananas
10 porții
1h5m
Foarte ușor
4.7 / 5

Rețete

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenTurta dulce, prajitura Craciunului!Turta dulce, prajitura Craciunului!„La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza„La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.