Petitchef

Prajitura kati teszta

Desert
8 porții
15 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8

Foi:

500 g faina,

100 g untura,

150 g zahar,

1 praf de copt,

3 galbenusuri de ou,

cateva lg de lapte


Crema:

1 margarina,

3 lg cacao,

100 g zahar pudra,

3 lg de dulceata,

doua esenta de rom,

4 lg de lapte


Glazura:

200 g rzahar,

3 albusuri,

un pic de sare

Preparare

  • Se cerne faina si se amesteca cu untura,frecand intre degete sa se omogenizeze impreuna,apoi se adauga galbenusurile,praful de copt stins cu o lg-ta de Hellas,laptele in care am topit zaharul si se framanta foarte bine pana iese un aluat bun de lucrat,din care se fac trei foi.
  • La crema,se sfarma una dintre foi,se pune deasupra esenta,laptele,dulceata si se amesteca impreuna Separat margarina se freaca cu zaharul si cu cacao,apoi se amesteca cu compozitia de la foaia sfarmata.
  • Se aseaza prima foaie deasupra se pune crema,apoi cealalta foaie si se taseaza putin sa se aseze bine.
  • La glazura se pun pe o craticioara cu apa care fierbe,albusurile,intr-un castron,impreuna cu zaharul si sarea si se mixeaza pana se intareste spuma si nu mai curge,aceasta se pune peste prajitura si se niveleaza apoi cu o lingurita se fac cerculete ,ca niste valuri,arata foarte frumos.

Poze

Prajitura Kati Teszta, poza 1Prajitura Kati Teszta, poza 2

Întrebări:



Video sugerat

YouTube

Prajitura rasturnata cu ananas


Comentarii:

14/09/2016

Oooooooooooooooooooooooooooo ce de mult nu a-m mai facut aceasta prajitura cred, ca de 25 de ani!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
03/09/2016

Este una din prajiturile mele preferate ! Foarte buna, cine o face nu va regreta !

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
05/09/2016

Merita incercata!

(0) (0) Abuz
05/09/2016

Poate ar fi bine sa inlocuim margarina cu unt.

(0) (0) Abuz
03/09/2016

Imi place

(0) (0) Abuz
03/09/2016

Buna

(0) (0) Abuz
18/04/2016

"sa se omogenizeze impreuna" Cum s-ar omogeniza separat nu ne spui?

(0) (3) Abuz
03/05/2013

Imi place

(0) (0) Abuz
13/02/2012

Excelenta

(0) (0) Abuz
11/10/2011

Cu mare drag imi amintesc si eu de prajitura asta din copilarie.mi-e cu atit mai draga ptr ca poarta numele bunicii mele care nu mai e de trei ani.o preper cu mare drag si cu gindul la bunica mea draga

(1) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura cu iaurt la microunde
Prajitura cu iaurt la microunde
6 porții
20 min
Foarte ușor
Rețetă Prajitura rasturnata cu ananas
Prajitura rasturnata cu ananas
10 porții
1h5m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Prajitura la microunde
Prajitura la microunde
6 porții
15 min
Foarte ușor
Rețetă Prajitura kati
Prajitura kati
10 porții
55 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Prajitura kati
Prajitura "kati"
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Prajitura cu osanza - haiose-hajos teszta
Prajitura cu osanza - haiose-hajos teszta
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.8 / 5

Rețete

Articole conexe

Turta dulce, prajitura Craciunului!Turta dulce, prajitura Craciunului!Panettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o gresealaPanettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o gresealaNegresa – cea mai iubita prajitura de casaNegresa – cea mai iubita prajitura de casa„Buturuga” prajitura traditionala de Craciun in Franta„Buturuga” prajitura traditionala de Craciun in Franta

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: