Petitchef

Puding de portocala cu toping si kiwi

Desert
2 porții
20 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 2

Pentru pudding:

-250 ml de lapte

-100 ml suc de portocale

-1 plic pudding cu gust de frisca

-50 g zahar pudra

-5gr. gelatina

-100 ml. frisca


Pentru decor:

-2 kiwi

-toping de portocale

Preparare

  • Pentru decorarea acestui desert, m-am inspirat de pe situl Péché de gourmandise. Reteta insa este modificata, eu folosind clasicul nostru pudding, caruia i-am dat astfel o nota eleganta.

    Se pune la inmuiat gelatina in apa rece. Se storc cateva portocale, cat sa obtineti cca. 100 ml. de suc. Sucul impreuna cu laptele se pun la fiert intr-o cratita, adaugand si zaharul. Se dizolva puddingul in putin lapte rece, se adauga cateva linguri de lapte cald, apoi se rastoarna totul inapoi in cratita. Se lasa la racit.

    Intre timp se bate si frisca. Cand s-a mai racit puddingul, batand cu un telul, se adauga frisca si gelatina, avand grija sa nu se intareasca. Se varsa compozitia imediat in pahare sau castronele. Se da la rece.

    La servire, se rastoarna pe farfurie si se decoreaza cu fructe si toping. Eu am folosit kiwi si topimg de portocale.


Video sugerat

YouTube


Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Fructele Kiwi, delicii de smarald!Fructele Kiwi, delicii de smarald!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: