Petitchef

Savarine cu pesmet

Desert
2 porții
40 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 2
4 oua

4 linguri de zahar

4 linguri de pesmet

1 lingura faina- 400 ml apa

200 g zahar

Preparare

  • Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam bine in continuare,pana capata o consistenta ca de bezea.
  • Inglobam si galbenusurile,pe rand. La sfarsit pesmetul si faina.Se pune compozitia in forme si se coace in cuptorul incins la 180 de grade pentru 30 de minute.Sau pana trece testul scobitorii.
  • Zaharul se caramelizeaza,apoi se "stinge" cu apa rece.Atentie,la aburi!
  • Dupa ce s-au racit savarinele,luam cate una si o scufundam in sirop.Le lasam cat sa se imbibe bine le scoatem pe un platou.Taiem capacelele umplem cu frisca muuuulta si le ornam dupa preferinta.

Poze

Savarine cu pesmet, poza 1
Savarine cu pesmet, poza 2

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Savarine cu pesmet
Savarine cu pesmet
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Savarine cu pesmet
Savarine cu pesmet
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Savarine
Savarine
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Savarine
Savarine
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Savarine
Savarine
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Savarine cu pesmet (reteta video)
Savarine cu pesmet (reteta video)
15 porții
1h10m
Ușor
4.8 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei