Petitchef

Savarine

Desert
4 porții
30 min
30 min
Foarte ușor
Mai repede le-as spune mini savarine tinand cont ca neavand o tava speciala le-am facut in tava de briose :)

Reteta am primit-o de la niste bucatarasi talentati..de pe bucataras.ro (Diaconta) doar ca eu avandu-l pe iubi mare admirator de dulciuri am facut cantitate dubla si..am mai modificat cate ceva pe ici pe colo dupa cum imi sta in fire :)

Ingrediente

Numarul de porții: 4

Am folosit pentru aluat:

8 oua

8 linguri zahar

8 linguri pesmet

2 linguri faina

sare,esenta vanilie


Pentru sirop:

400 gr zahar

600 ml apa

esenta visine


Pentru crema:

200 ml frisca

200 gr branza ricotta

75 gr unt

100 gr zahar vanilat pudra

Preparare

  • Aluatul: am separat albusurile de galbenus si le-am batut spuma tare cu un praf de sare.Separat am batut bine si galbenusurile cu zaharul pana si-au dublat volumul, apoi le-am adaugat treptat peste albusuri amestecand incet cu o spatula sa nu stric spuma.

    Am adaugat apoi pesmetul, faina si am amestecat,apoi am pus esenta de vanilie si am adaugat aluatul astfel obtinut in hartiile pentru briose asezate in tava.

    Eu am uns cu putin ulei hartia pentru a nu avea surprize cand vreau sa desfac gogoselele…si asa am mai avut locuri unde un pic a fost greu sa desfac hartia fara a strica gogasa de savarina.
  • Siropul: am pus apa cu zaharul si esenta la foc si am lasat sa fiarba pana cand siropul s-a ingrosat putin.
  • Crema: Frisca am batut-o cu mixerul si am lasat-o deoparte,am amestecat intr-un castron branza ricotta cu untul si zaharaul vanilat,apoi aceasta crema am adaugat-o peste frisca si am amestecat usor pentru a omogeniza totul.
  • Dupa ce gogoselele de savarina s-au copt aproximativ 15-20 min,le-am lasat sa se raceasca, la fel si siropul, apoi am scos hartia in care s-au copt si am insiropat bine gogoselele si le-am taiat un capacel.

    Capacelul taiat l-am ridicat usor (sunt mai fragile odata insiropate asa ca trebuie umblat cu grija) si am introdus crema de ricotta cu frisca. Pe capacel am pus dulceata de visine pentru a pastra aroma din sirop si le-am dat putin la frigider.
  • Un desert foarte bun si desi a fost prima data cand am facut voi repeta experienta cu mare drag si cu alte ocazii. Multumesc Diaconta pentru reteta gogoselelor!!!

    Pofta mare!



Comentarii (37):

16/08/2013

Excelentaaaa

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
11/08/2013

Cred ca sunt foarte bune felicitari

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Edaniela, 11/08/2013

Delicioasa!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
04/02/2016

De cand eram copil, erau preferatele mele!Nu am gasit, insa, o reteta ca aceasta, sper sa-mi iasa!

(0) (0) Abuz
03/02/2016

Stiti , patiseria este ca farmacia se lucreaza la grame!!!!

1 ) Ar fi bine ca publicatiile sa fie date in unitati de masura! 2) Ar fi bine de

(0) (0) Abuz
03/02/2016

Bune!

(0) (0) Abuz
03/02/2016

Oare as putea folosi Mascarpone in loc de ricotta? Sau urda dulce?

(0) (0) Abuz
28/01/2015

Excelente!!!

(0) (0) Abuz
07/07/2014

O idee grozava... o sa incerc chiar acum!

(0) (0) Abuz
06/07/2014

Suuuuuuuuper !!!

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Savarine cu pesmet
Savarine cu pesmet
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Savarine suedeze
Savarine suedeze
8 porții
1h20m
Ușor
4.4 / 5
Rețetă Savarine cu pesmet (reteta video)
Savarine cu pesmet (reteta video)
15 porții
1h10m
Ușor
4.8 / 5
Rețetă Mini croissante pizza cu sunca si cascaval
Mini croissante pizza cu sunca si cascaval
6 porții
35 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Crostini cu gorgonzola, nuca si miere
Crostini cu gorgonzola, nuca si miere
12 porții
13 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Sos de branza pentru tacos
Sos de branza pentru tacos
2 porții
15 min
Foarte ușor

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: