Petitchef

Savarine cu pesmet

Aperitiv
4 porții
20 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
5 oua

6 linguri zahar

6 linguri pesmet

un pic de sare


sirop:

o cana de zahar

o cana de apa

o esenta rom

frisca pentru umplut(3-400ml)

Preparare

  • Se bat albusurile spuma cu praful de sare, se adauga zaharul, apoi rand pe rand galbenusurile si pesmetul.
    Se ung formele cu ulei si se tapeteaza cu faina, se toarna compozitia si se dau la cuptor 20-30 de minute.
  • Pentru sirop, caramelizam zaharul, adaugam apa rece, lasam sa fiarba siropul, apoi punem romul.
  • Cand sunt toate gata si aproape reci, trecem savarinele prin sirop, le capacim, le umplem cu frisca, deasupra un motz de frisca.

Poze

Savarine cu pesmet, poza 1Savarine cu pesmet, poza 2Savarine cu pesmet, poza 3

Întrebări:




Comentarii:

23/03/2013

Mmmmm ce bune au fost....

(0) (0) Abuz
22/07/2011

Aratå foarte bine. Cred ca sunt si f. gustoase.
Rodica din Hîrsova, jud. Constanta.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Ciocolata de casa_petitchef
Ciocolata de casa_petitchef
20 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Savarine cu pesmet
Savarine cu pesmet
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Savarine cu pesmet / mini cakes
Savarine cu pesmet / mini cakes
6 porții
1h10m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Savarine cu pesmet (reteta video)
Savarine cu pesmet (reteta video)
15 porții
1h10m
Ușor
4.8 / 5
Rețetă Savarine cu pesmet
Savarine cu pesmet
2 porții
1h10m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Savarine
Savarine
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.7 / 5

Rețete

Articole conexe

Panko - pesmet caracteristic bucatariei japonezePanko - pesmet caracteristic bucatariei japoneze

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: