Petitchef

Savarine cu pesmet

Aperitiv
6 porții
40 min
20 min
Foarte ușor
Este o reteta clasica romaneasca, cine nu a auzit de savarine. Sunt asa simple, usoare si delicioase.

Ingrediente

Numarul de porții: 6
5 oua

5 linguri de zahar

5 linguri de pesmet fin

1 lingura faina


Pentru sirop:

1 pahar mare de apa (200 ml)

1/4 cana zahar

esenta de rom


Pentru frisca:

2 cani heavy cream (frisca lichida) batute cu 3-4 linguri de zahar pudra, dupa gust (mie nu imi plac extrem de dulci)

Preparare

  • Se incinge cuptorul la 180 grade Celsius (350 Fahrenheit).Se separa ouale, galbenusurile se freaca cu zaharul pana cand isi schimba culoarea in galben deschis. Se adauga pesmetul si faina, si se incorporeaza.
  • Albusurile se bat spuma tare (Sunt bine batute atunci cand se scoate mixerul din ele, il intorci in sus, si spuma sta tare).Se amesteca usor albusurile cu amestecul de galbenusuri, de jos in sus, se pune in formele unse cu unt si tapetate cu pesmet.
  • Se coc pana cand se rumenesc si se testeaza cu scobitoarea.Intre timp, pentru sirop se fiebe apa, se adauga zaharul pana cand se topeste. Se opreste focul si se adauga esenta de rom. Se lasa sa se racoreasca.
  • Cand savarinele sunt coapte, se pun intr-o tava si se toarna siropul peste ele, se lasa la rece pana cand siropul este absorbit in totalitate.Se taie varful savarinelor, se umplu cu frisca si sunt gata de servit.
    Se poate adauga gem sau fructe, dupa cum pofteste fiecare.

Poze

Savarine cu pesmet, poza 1Savarine cu pesmet, poza 2Savarine cu pesmet, poza 3Savarine cu pesmet, poza 4Savarine cu pesmet, poza 5



Comentarii:

24/06/2019

Foarte bune!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
18/12/2013

Fff bune

(0) (0) Abuz
14/11/2013

Haraso

(0) (0) Abuz
23/02/2013

Le`am facut dupa aceasta reteta si sunt super,nu sunt amatoare de savarine ,dar sotul e innebunit dupa ele !!

(0) (0) Abuz
17/02/2013

Foartte bune,asa le fac si eu,.

(0) (0) Abuz
13/02/2013

Super

(0) (0) Abuz
01/02/2013

Hmmm arata superrr

(0) (0) Abuz
05/01/2013

Foarte bune

(0) (0) Abuz
30/12/2012

Super!!!!!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Ciocolata de casa_petitchef
Ciocolata de casa_petitchef
20 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Savarine cu pesmet
Savarine cu pesmet
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Savarine cu pesmet
Savarine cu pesmet
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Savarine cu pesmet / mini cakes
Savarine cu pesmet / mini cakes
6 porții
1h10m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Savarine cu pesmet (reteta video)
Savarine cu pesmet (reteta video)
15 porții
1h10m
Ușor
4.8 / 5
Rețetă Savarine cu pesmet
Savarine cu pesmet
2 porții
1h10m
Foarte ușor
4 / 5

Rețete

Articole conexe

Panko - pesmet caracteristic bucatariei japonezePanko - pesmet caracteristic bucatariei japoneze

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: