Petitchef

Sufleu de caise cu sodou de vanilie

Desert
6 porții
15 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6

pentru Crema:

4 albusuri,

200 g zahar tos,

o lingura cu vîrf marmelada de caise (150 g),

250 g frisca batuta si îndulcita.


pentru Sodoul:

4 galbenusuri,

500 ml lapte,

30 g zahar,

un plic cu zahar vanilat.

Preparare

  • Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul tos si marmelada, apoi se bat, pîna cînd se întareste spuma din nou, ca o zapada . Spuma se desarta într-o cratita de 1 1/2 l, unsa bine cu unt solid, care se introduce în cuptorul bine încalzit, la foc mijlociu; erata se asaza într-o tava cu apa fierbinte .
  • Focul se reduce, imediat, la submijlociu si sufleul se lasa sa se coaca 25?30 minute. Nu se deschide cuptorul 15 minute; dupa aceea, focul se reduce, daca cuptorul rumeneste prea tare. Sufleul nu trebuie sa se rumeneasca, ci numai sa se coaguleze bine .
  • Tava se scoate apoi din cuptor, sufleul se lasa sa se raceasca în forma în care s-a copt, apoi se tine o in frigider, ca sa devina mai consistent. Daca s-a lipit de marginea cratitei, sufleul se dezlipeste cu cutitul, ca sa nu împiedice rasturnarea.
  • Deasupra se pune un platou cu marginea de cea 3 cm înaltime si, printr-o miscare rapida, se rastoarna împreuna cu cratita . Se orneaza deasupra cu frisca cu sau fara gelatina cu ajutorul cornetului cu sprit crestat. Se poate servi si ornat.
  • Intr-un cazanel smaltuit de cea 2 l, galbenusurile se freaca cu o lingura ie zahar si se dilueaza cu laptele rece, adaugat cîte putin la început.
  • Cazanelul se asaza pe un vas cu apa clocotita si compozitia se bate cu telul în forma de para, 10 minute, pîna cînd se leaga ca un sodou subtire, insistînd pe fundul cazanelului, ca sa nu se coaguleze galbenusurile.
  • Dupa ce s-a luat de pe aburi, se pune zaharul vanilat si se lasa sa se raceasca . Sodoul rece se toarna în jurul cremei,, pe platou; se mai lasa la frigider 2-3 ore, apoi se serveste.
R Retete de prajituri si torturi





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Sufleu de vanilie
Sufleu de vanilie
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Sufleu de clatite
Sufleu de clatite
8 porții
2 ore
Ușor
4.1 / 5
Rețetă Cannoli cu crema de vanilie
Cannoli cu crema de vanilie
15 porții
1h20m
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Crema de vanilie - crema de patiserie
Crema de vanilie - crema de patiserie
4 porții
20 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Clafoutis cu caise
Clafoutis cu caise
6 porții
1h10m
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

12 retete cu Caise12 retete cu CaiseCum sa utilizam pastaia de vanilieCum sa utilizam pastaia de vanilieEsenta de vanilieEsenta de vanilie

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: