Petitchef

Tarta cu vanilie si caramel

Gustări
10 porții
20 min
3 ore
20 min
Foarte ușor
Pentru desert va oferim o reteta de tarta cu toate aromele preferate: crema de vanilie, caramel sarat si nuci pecan ... Tentant, nu-i asa? Urmati toti pasii de realizare a acestei retete atat in versiunea scrisa cat si video si nu veti gresi :-) Bon appétit!

Ingrediente

Numarul de porții: 10

Pentru aluatul sablée:

80 gr zahar pudra

120 gr unt moale

25 gr migdale pudra

1 plic de zahar vanilat

1 praf de sare

1 ou

200 gr faina


Pentru caramelul sarat:

100 gr zahar

40 gr unt semi sarat

200 ml smantana lichida


Pentru crema cu vanilie:

400 ml smanatana lichida

250 gr mascarpone

40 gr zahar pudra

1 pastaie de vanilie

Nuci pecan

Materiale

Posh cu duza canelata
forma de copt

Preparare

  • Etapa 1 - Tarta cu vanilie si caramel
    Pregatiti aluatul sablée (sfaramicios): Se amesteca untul cu zaharul pudra, zaharul vanilat, varful de sare si pudra de migdale.
  • Etapa 2 - Tarta cu vanilie si caramel
    Se adauga oul si se amesteca. Apoi adaugati faina si formati aluatul cu mainile. Puneti aluatul in folie de plastic, aplatizati-l si puneti la rece timp de 1 ora.
  • Etapa 3 - Tarta cu vanilie si caramel
    Intindeti aluatul si puneti-li forma de copt. Intepati-l si coaceti-l 20 min la 180° C
  • Etapa 4 - Tarta cu vanilie si caramel
    Faceti caramelul sarat: topiti zaharul intr-o cratita fara sa-l amestecati (puteti scutura cratita din cand in cand). Cand se formeaza caramelul, se adauga untul.
  • Etapa 5 - Tarta cu vanilie si caramel
    Se amesteca pentru a se incorpora bine. Se adauga si smantana lichida si, dupa fierbere, se lasa sa se ingroase timp de 10 minute, timp in care se agita cratita. Se toarna caramelul direct peste aluatul copt si se pune in frigider timp de o ora
  • Etapa 6 - Tarta cu vanilie si caramel
    Pregatiti crema de vanilie:Puneti smantana lichida, mascarpone si paletele de la mixer in congelator cu 15 minute inainte de preparare.
  • Etapa 7 - Tarta cu vanilie si caramel
    Puneti smantana lichida, semintele de la pastaia de vanilie, mascarpone si zaharul pudra intr-un castron mare si bateti cu mixerul pana cand se formeaza crema.
  • Etapa 8 - Tarta cu vanilie si caramel
    Folosind un posh si o duza canelata (optional), puneti crema peste placinta. Adaugati nuci pecan deasupra.
  • Etapa 9 - Tarta cu vanilie si caramel
    Gata!

Video

YouTube

Poze

Tarta cu vanilie si caramel, poza 1Tarta cu vanilie si caramel, poza 2Tarta cu vanilie si caramel, poza 3Tarta cu vanilie si caramel, poza 4Tarta cu vanilie si caramel, poza 5

Observații:

Caramel sarat: Atunci cand adaugati untul, faceti cu grija dintr-o miscare, sa nu va stropiti cu caramel fierbinte.

Aluatul sfaramicios (sablée): acest aluat nu necesita framantare lunga, amestecati ingredientele, formati o minge si aplatizați (aluatul se va raci mai repede daca este aplatizat).

Alegeti sa decorati cum doriti. Noi am facut zig-zag cu un posh cu duza canelata. De asemenea, puteti face forme de stele sau pur si simplu puneti crema deasupra.





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tarta tropeziana
Tarta tropeziana
8 porții
5h40m
Ușor
5 / 5
Rețetă Tarta aromata cu prune
Tarta aromata cu prune
10 porții
2h40m
Ușor
4.7 / 5

Rețete

Articole conexe

Mere in caramel – amintiri dulci ale copilarieiMere in caramel – amintiri dulci ale copilarieiCum sa utilizam pastaia de vanilieCum sa utilizam pastaia de vanilieTarta cu fructe - rasfat dulce de varaTarta cu fructe - rasfat dulce de vara

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: