Petitchef

Tarta cu vanilie si caramel

Pentru desert va oferim o reteta de tarta cu toate aromele preferate: crema de vanilie, caramel sarat si nuci pecan ... Tentant, nu-i asa? Urmati toti pasii de realizare a acestei retete atat in versiunea scrisa cat si video si nu veti gresi :-) Bon appétit!

Gustări
10 porții
20 min
3 ore
20 min
Foarte ușor

Video

YouTube

Ingrediente

10

Pentru aluatul sablée:

Pentru caramelul sarat:

Pentru crema cu vanilie:

Materiale

  • Posh cu duza canelata
  • forma de copt

Preparare

  • Etapa 1 - Tarta cu vanilie si caramel
    Pregatiti aluatul sablée (sfaramicios): Se amesteca untul cu zaharul pudra, zaharul vanilat, varful de sare si pudra de migdale.
  • Etapa 2 - Tarta cu vanilie si caramel
    Se adauga oul si se amesteca. Apoi adaugati faina si formati aluatul cu mainile. Puneti aluatul in folie de plastic, aplatizati-l si puneti la rece timp de 1 ora.
  • Etapa 3 - Tarta cu vanilie si caramel
    Intindeti aluatul si puneti-li forma de copt. Intepati-l si coaceti-l 20 min la 180° C
  • Etapa 4 - Tarta cu vanilie si caramel
    Faceti caramelul sarat: topiti zaharul intr-o cratita fara sa-l amestecati (puteti scutura cratita din cand in cand). Cand se formeaza caramelul, se adauga untul.
  • Etapa 5 - Tarta cu vanilie si caramel
    Se amesteca pentru a se incorpora bine. Se adauga si smantana lichida si, dupa fierbere, se lasa sa se ingroase timp de 10 minute, timp in care se agita cratita. Se toarna caramelul direct peste aluatul copt si se pune in frigider timp de o ora
  • Etapa 6 - Tarta cu vanilie si caramel
    Pregatiti crema de vanilie:Puneti smantana lichida, mascarpone si paletele de la mixer in congelator cu 15 minute inainte de preparare.
  • Etapa 7 - Tarta cu vanilie si caramel
    Puneti smantana lichida, semintele de la pastaia de vanilie, mascarpone si zaharul pudra intr-un castron mare si bateti cu mixerul pana cand se formeaza crema.
  • Etapa 8 - Tarta cu vanilie si caramel
    Folosind un posh si o duza canelata (optional), puneti crema peste placinta. Adaugati nuci pecan deasupra.
  • Etapa 9 - Tarta cu vanilie si caramel
    Gata!

Observații:

Caramel sarat: Atunci cand adaugati untul, faceti cu grija dintr-o miscare, sa nu va stropiti cu caramel fierbinte.

Aluatul sfaramicios (sablée): acest aluat nu necesita framantare lunga, amestecati ingredientele, formati o minge si aplatizați (aluatul se va raci mai repede daca este aplatizat).

Alegeti sa decorati cum doriti. Noi am facut zig-zag cu un posh cu duza canelata. De asemenea, puteti face forme de stele sau pur si simplu puneti crema deasupra.

Poze

Tarta cu vanilie si caramel
Tarta cu vanilie si caramel - poza 2
Tarta cu vanilie si caramel - poza 3
Tarta cu vanilie si caramel - poza 4
Tarta cu vanilie si caramel - poza 5

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tarta floarea soarelui cu vanilie si ciocolata
Tarta floarea soarelui cu vanilie si ciocolata
8 porții
1 h 5 m
Ușor
4.2 / 5
Rețetă Tartă de paște cu ciocolată și caramel
Tartă de paște cu ciocolată și caramel
8 porții
2 h 30 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
10 porții
55 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tartalete cu caramel si ciocolata
Tartalete cu caramel si ciocolata
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tartă brăduț pentru crăciun
Tartă brăduț pentru crăciun
20 porții
1 h 57 m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Tarta iepuras cu oua de ciocolata
Tarta iepuras cu oua de ciocolata
10 porții
2 h 12 m
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci Cum sa utilizam pastaia de vanilie Cum sa utilizam pastaia de vanilie Vinul fiert, o bautura traditionala de vacanta! Vinul fiert, o bautura traditionala de vacanta!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează