Petitchef

Cheesecake cu ricotta si vanilie

Esti un fan al cheesecake-ului? Iata o noua reteta care ar trebui sa te bucure: Cheesecake cu ricotta si vanilie! Toate pe o baza facuta din biscuiti speculoos si acoperita cu caramel / arahide.
Va lasam toate explicatiile noastre, pas cu pas mai jos ↓

Desert
6 porții
10 min
45 min
Foarte ușor

Video

YouTube

Ingrediente

6

Base :

Crema :

Decor :

Materiale

  • chopper (optional)
  • Matrita cu forma de arc 18 cm diametru (inaltime 9 cm)

Preparare

  • Etapa 1 - Cheesecake cu ricotta si vanilie
    Preincalziti cuptorul la 210° C. Puneti biscuitii speculoos intr-un chopper si mixati-i pentru a face o pulbere. Adaugati untul moale si mixati din nou.
  • Etapa 2 - Cheesecake cu ricotta si vanilie
    Captusiti fundul tavii cu hartie pergament. Turnati amestecul speculoos in tava si presati bine cu o lingura incepand din mijloc si terminand cu marginile.
  • Etapa 3 - Cheesecake cu ricotta si vanilie
    Puneti la cuptor pentru 10 minute la 210° C. Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca.
  • Etapa 4 - Cheesecake cu ricotta si vanilie
    Pregatiti crema: amestecatți ricotta cu ouale apoi adaugati zahărul, vanilia si faina si amestecati bine.
  • Etapa 5 - Cheesecake cu ricotta si vanilie
    Micsorati temperatura cuptorului la 150° C. Turnati crema peste preparatul anterior - baza de biscuiti.
  • Etapa 6 - Cheesecake cu ricotta si vanilie
    Se coace aproximativ 45 de minute la 150° C. Verificati si prelungiti timpul de gatire, daca este necesar. Lasati sa se raceasca complet inainte de a desface si decora.
  • Etapa 7 - Cheesecake cu ricotta si vanilie
    Cum decoram cheesecake-ul?
    Am ales sa-l imbracam cu caramel, apoi presaram cu pulbere speculoos si asezam cateva arahide deasupra. Tu cum ai decora?


Echipamente de gătit

Cuptor

Poze

Cheesecake cu ricotta si vanilie
Cheesecake cu ricotta si vanilie - poza 2
Cheesecake cu ricotta si vanilie - poza 3
Cheesecake cu ricotta si vanilie - poza 4
Cheesecake cu ricotta si vanilie - poza 5
Cheesecake cu ricotta si vanilie - poza 6

Întrebări:




Comentarii:

Olivia, 11/04/2022

A ieșit perfect, mulțumesc pentru reteta!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Cheesecake cu snickers
Cheesecake cu snickers
6 porții
4 h 52 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cheesecake de paște
Cheesecake de paște
15 porții
5 ore
Ușor
4 / 5
Rețetă Cheesecake cu briosa
Cheesecake cu briosa
8 porții
9 h 40 m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Cheesecake basque
Cheesecake basque
6 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Merele coapte, un desert clasic de iarna! Merele coapte, un desert clasic de iarna! Esenta de vanilie Esenta de vanilie Cum sa utilizam pastaia de vanilie Cum sa utilizam pastaia de vanilie

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează