Crema de vanilie - crema de patiserie
Crema de vanilie (crema de patiserie) este umplutura clasica pentru eclere, choux a la crème, cremsnit, torturi sau prajituri.
Ingrediente
4
Preparare
Preparare10 min
Gătire10 min
Se fierbe laptele impreuna cu vanilia si semintele de la pastaia de vanilie.
Intr-un castron se amesteca galbenusurile si zaharul pana cand amestecul se albeste si devine cremos. Se adauga amidonul de porumb și se amesteca bine.
Dupa ce laptele a fiert, se adauga incet peste amestecul de mai sus, apoi se pune totul craticioara. Se ingrosa pe foc mediu/mare amestecand constant cu un tel
Cand amestecul are consistenta dorita, se toarna in ramekins si se pune la rece timp de 3 ore.
Gata!
Observații
Pentru o crema mai fluida sau mai groasa, adaugati sau eliminati amidon de porumb
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 189Kcal
- Carbo: 26.1g
- Grăsimi: 6.6g
- Grăsimi sat.: 2.4g
- Proteine: 6.5g
- Fibre: 0g
- Zahăr: 24.6g
- ProPoints: 5
- SmartPoints: 9
Informații nutriționale pentru 1 porție (160g)
Echipamente de gătit
Plită
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
4.83/5, 6 voturi



Punctează această reţetă