Petitchef

Tort joffre

Desert
10 porții
15 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 10
6 oua

200 g zahar tos

100 g cacao

200 g unt

4 linguri pezmet fin

2 linguri faina

100 g zahar pudra

100 g visine din visinata

1 ceasca de nuci prajite si tocate grosier

rom/whiskey


Siropul:

4 linguri zahar

1 ceasca apa- - -


Glazura:

100 g ciocolata neagra

100 ml frisca lichida

1 lingurita de unt

Preparare

  • Dizolvam la foc mic 200 g zahar tos impreuna cu 100 g cacao peste care adaugam o ceasca mica cu cafea si o ceasca mica cu apa, apoi se lasa compozitia la racit. 100 g din unt se freaca spuma, se adauga pe rand 3 galbenusuri apoi si jumatate din compozitia de mai sus , cele 6 albusuri se bat spuma cu 100 g zahar pudra si se incorporeaza in compozitia anterioara, se adauga apoi 4 linguri de pezmet fin si cele doua linguri de faina.
  • Blatul se toarna intr-o forma de tort tapetata cu hartie de pergament si se introduce la cuptorul incalzit in prealabil la foc potrivit.
  • Minim 30 minute pana cand proba scobitorii a fost trecuta cu succes, scoatem blatul din cuptor si il lasam sa se raceasca.
  • Intre timp pregatim crema, 3 galbenusuri se fierb in bain-marie impreuna cu a 2-a jumatate din siropul de cacao iar cand s-a racit se amesteca bine cu 100 gr unt, apoi se adauga nucile, visinele din visinata si 3 linguri din lichiorul preferat .
  • Siropul pentu blat:
    4 linguri de zahar se pun pe foc intr-o craticioara si se amesteca in continuu pana ce zaharul capata o culoare frumoasa, de chihlimbar, in momentul acesta se adauga o cescuta de apa, lasam la racit si insiropam blatul cu el.
  • Blatul se taie in 2, se pune primul blat pe platou se insiropeaza fara a exagera, dupa insiropare asteptati cateva minute si puneti crema, apoi a doua foaie de blat.
  • Pregatim o glazura pentru a imbraca tortul, din : 100 g ciocolata neagra, 100 ml frisca lichida si 1 lingurita de unt. Glazura se pregateste in bain marie apoi se toarna usor peste tort, avand grija sa nivelam frumos. Se da la rece pana a doua zi.

Poze

Tort Joffre, poza 1Tort Joffre, poza 2Tort Joffre, poza 3




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort Joffre
Tort Joffre
3.4 / 5
Rețetă Tort joffre
Tort joffre
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort joffre
Tort joffre
8 porții
50 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - retata pas cu pas
Tort padurea neagra - retata pas cu pas
8 porții
3h20m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort iepuras
Tort iepuras
16 porții
1h25m
Ușor
3 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Articole conexe

Cake pops sau tort-acadeleCake pops sau tort-acadele

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: