Petitchef

Tort padurea neagra - retata pas cu pas

Desert
8 porții
3 ore
20 min
Dificil
Un adevarat deliciu cu ciocolata, frisca si visine. Tortul “Padurea neagra” este un desert german, rafinat, potrivit pentru o aniversare sau petrecere. Combinatia de gusturi si arome sigur te va face sa iti doresti inca o felie!

Ingrediente

Numarul de porții: 8

Blatul de cacao :

3 oua

60 gr zahar

20 gr cacao

50 gr faina


Siropul de cirese:

200 gr cirese congelate

150 gr zahar

150 ml apa

50 ml kirsch


Crema chantilly :

300 ml smantana pentru frisca cu 30% grasime

30 gr zahar pudra

1 pastaie de vanilie


Decor :

120 gr ciocolata neagra

Materiale

Mixer electric
sita
forma de copt cu diametrul de 18 cm
1 cerc cu un diametru de 20 cm
disc aurit de 22 cm (optional)
2 fasii de acetat de 63 cm
Spatula
posh (optional)

Preparare

  • Etapa 1 - Tort Padurea neagra - retata pas cu pas
    Blatul:
    Puneti ouale si zaharul intr-un castron si bateti la viteza maxima timp de 5 minute. Amestecul trebuie sa se tripleze in volum.
  • Etapa 2 - Tort Padurea neagra - retata pas cu pas
    Se cerne amestecul de faina si cacao si se incorporeaza usor cu amestecul de oua. Aveti grija sa nu lasati faina in partea inferioara a bolului.
    Ungeti o forma de copt de 18 cm cu unt, varsati compozitia in ea si gatiti timp de 20 de minute la 180° C.
    Lasati sa se raceasca.
  • Etapa 3 - Tort Padurea neagra - retata pas cu pas
    Siropul de cirese :
    Puneti apa si zaharul intr-o cratita, puneti pe foc si lasati sa fiarba. Adaugati ciresele congelate si amestecati. Lasati pe foc pana cand amestecul incepe sa fiarba. Ciresele ar trebui sa fie doar un pic patrunse pentru a-si pastra forma.
  • Etapa 4 - Tort Padurea neagra - retata pas cu pas
    Apoi adaugati kirsch la amestecul inca fierbinte si amestecati. Lasati sa se raceasca.
  • Etapa 5 - Tort Padurea neagra - retata pas cu pas
    Montarea:
    Pe un disc aurit (sau vas de servire) puneti cercul in mijloc si in interiorul cercului puneti banda de acetat pentru a facilita demonarea.
    Taiati blatul in jumatate si asezati jumatatea superioara in centrul cercului.
  • Etapa 6 - Tort Padurea neagra - retata pas cu pas
    Se scurg ciresele de sirop. Siropul se colecteaza intr-un vas si cu el se insiropeaza blatul. Insiropati bine blatul.
  • Etapa 7 - Tort Padurea neagra - retata pas cu pas
    Crema chantilly:
    Intr-un castron puneti smantana pentru frisca (atentie trebuie sa fie foarte rece), zaharul pudra si semințele de la vanilie. Bateti cu mixerul la viteza mare.
  • Etapa 8 - Tort Padurea neagra - retata pas cu pas
    Folosind un posh umpleti marginile din jurul bratului cu crema si apoi acoperiti blatul cu crema aproximativ 1 cm.
  • Etapa 9 - Tort Padurea neagra - retata pas cu pas
    Adaugati ciresele scurse. Luati baza tortului si intoarceti-l pentru a avea fundul tortului deasupra. Apasati usor pana cand crema iese pe lateral.
  • Etapa 10 - Tort Padurea neagra - retata pas cu pas
    Insiropati si blatul de deasupra. Daca va mai ramane sirop, nu va facetii griji ca este normal. Apoi acoperiti cu crema chantilly pentru a umple cercul.
  • Etapa 11 - Tort Padurea neagra - retata pas cu pas
    Folosind o spatula, nivelati varful tortului, apoi puneti-l in frigider aproximativ o ora. Dupa acest timp, scoateti cercul si banda de acetat care inconjoara tortul.
  • Etapa 12 - Tort Padurea neagra - retata pas cu pas
    Banda de cicolata:
    Se topesc 60 de grame de ciocolata. Taiati o banda de acetat la dimensiunea exacta a circumferintei (62,8 cm). Se toarna ciocolata pe toată lungimea benzii si cu o spatula se intinde ciocolata astfel incat sa acopere toata banda.
    Tehnica este vizibila in videoclipul din partea de jos a acestei retete.
  • Etapa 13 - Tort Padurea neagra - retata pas cu pas
    Ridicati cu grija banda de ciocolata, nu puneti degetele pe ciocolata, apoi plasati cu grija in jurul tortului. Puneti in frigider aproximativ 15 minute, astfel incat ciocolata sa se intareasca.
  • Etapa 14 - Tort Padurea neagra - retata pas cu pas
    Intre timp, pregatiti decorul de ciocolata: luati restul de 60 de grame de ciocolata si razuiti-l cu un curatator de legume.
    Scoateti tortul din frigider si dezlipiti banda de acetat din jurul lui. Ciocolata trebuie sa ramana lipita de tort.
  • Etapa 15 - Tort Padurea neagra - retata pas cu pas
    Se presara ciocolata deasupra cremei chantilly, astfel incat sa se acopere bine.Pudrati cu zahar pudra.
  • Etapa 16 - Tort Padurea neagra - retata pas cu pas
    Gata si Bravo!

Video

YouTube

Observații:

Ciresele: le puteti inlocui cu visine in sirop sau cirese proaspete daca este sezonul
Kirsch: Noi am pus putin alcool, dar daca va place putin mai intens, dublati cantitatea de kirsch.
Chantilly: aveti grija la temperatura ambientala cand faceti acest desert. Chiar daca este foarte rece, crema nu se umfla daca este prea cald. In acest caz adaugati un pic mascarpone pentru a stabiliza crema.
Nu aveti un cerc de coacere? Puteti utiliza optional cercul unei matrite detasabile, luand in considerare dimensiunea si proportia ingredientelor.
Nu aveti banda de acetat? Folosit o folie de plastic mai dura sau chiar o coperta de la un dosar de plastic.
Timp de pastrare: acest desert se poate pastra timp de 3 zile in frigider... daca rezista nemancat pana atunci!

Poze

Tort Padurea neagra - retata pas cu pas, poza 1Tort Padurea neagra - retata pas cu pas, poza 2Tort Padurea neagra - retata pas cu pas, poza 3Tort Padurea neagra - retata pas cu pas, poza 4Tort Padurea neagra - retata pas cu pas, poza 5Tort Padurea neagra - retata pas cu pas, poza 6


Comentarii:

cata, 23/08/2018

L-am facut de 2 ori

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
20/09/2017

O voi face maine..!!!!!

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
Rozalia, 03/01/2019

Am o mica nelamurire, la inceputul retetei se spune de VISINE iar in continut de cirese!Totusi ce se foloseste?

(0) (0) Abuz
alex, 03/10/2017

Visine sau cirese

(1) (0) Abuz
Răspuns Petitchef_ro:

Visine

dinu_c2015, 02/10/2017

Il voi face de ziua mea,cred ca e demential

(1) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort padurea neagra
Tort padurea neagra
6 porții
1h35m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tort padurea neagra
Tort "padurea neagra"
4 porții
50 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Tort padurea neagra sau tortul perfect
Tort padurea neagra sau tortul perfect
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Tort zebra, desert exotic
Tort zebra, desert exotic
8 porții
1h25m
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Tort iepuras
Tort iepuras
16 porții
1h25m
Ușor
4 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Articole conexe

Ciocolata neagra, dulcele permisCiocolata neagra, dulcele permisCake pops sau tort-acadeleCake pops sau tort-acadeleRidichea neagra - remediul natural pentru intarirea sistemului imunitarRidichea neagra - remediul natural pentru intarirea sistemului imunitar

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: