Acasă - Petitchef
Rețete
Gustări
Retete cu cacao
Tort cu cacao
Tort zebra, desert exotic
Tort zebra, desert exotic
Un desert din Savana! Un tort zebra. O reteta perfect de facut cu copiii si servita alaturi de o ceasca de ciocolata calda.
Pentru a descoperi secretul realizarii acestui tort, urmati reteta noastra explicata pas cu pas ;-)
Ingrediente
8
Cost estimat: 2.99Euros € (0.37€/porție)
Preparare
Amestecati ouale cu zaharul, sarea, uleiul si laptele. Apoi impartiti amestecul in 2.
La o jumatate din amestec, adaugați 175 gr de faina, 1 lingura drojdie si extract de vanilie. Se amesteca bine.
La cealalta jumatate, adaugati faina ramasa (125 gr), 1 lingura de drojdie si pudra de cacao. Se amesteca bine.
In forma de copt data cu unt, puneți 3 linguri din amestecul cu cacao, exact in centrul fomei.
Apoi, tot in centru, puneti 3 linguri din amestecul de vanilie.
Repetati procesul alternand cu 3 linguri din amestecul cu cacao si 3 din cel cu vanilie.
Coaceti 40 minute la 180°C.
Gata!
Informații nutriționale:
pentru 1 porție / pentru 100 g
Nutriție:
Calorii: 494Kcal
Carbo: 54.8g
Grăsimi: 26g
Grăsimi sat.: 4.2g
Proteine: 8.8g
Fibre: 2.1g
Zahăr: 28.7g
ProPoints: 14
SmartPoints:
19
Informații nutriționale pentru 1 porție (128g)
Poze
Întrebări:
Drojdie ori praf de copt?
Răspuns:
Praf de copt. Am corectat in reteta scrisa. Multumesc
Adresează o intrebare autorului
Rețete inrudite
Articole conexe
Ultimele articole
Rețete
Comentarii:
F.buna
Foarte buna!