Petitchef

Tort Iepuras

Iata cum am transformat o negresa in iepuras pentru desert! ;-) Secretul consta in taietura. O idee simpla si originala pentru desert de ziua copilului sau chiar pentru Paste :-)
Pas cu pas, va vom insoti in realizarea acestor doua prajituri, in asamblarea si decorarea lor. Tot ce trebuie sa faceti este sa urmariti cu atentie pasii explicati in videoreteta !

Desert
16 porții
45 min
40 min
Ușor

Video

YouTube

Ingrediente

16

Negresele :

Decor :

Materiale

  • 2 tavi de copt cu 18 cm diamentru
  • posh

Preparare

  • Etapa 1 - Tort Iepuras
    Ganache-ul de ciocolata :
    Incalzitii smantana. Intr-un castron puneți ciocolata alba in bucati. Turnati smantana fierbinte peste si amestecati pana cand compozitia devine omogena.
  • Etapa 2 - Tort Iepuras
    Luati 2 polonice din acest ganache si colorati-le de culoare in roz pal (veti desena urechile si nasul). Puneti ganache-ul roz in frigider timp de cel puțin 4 ore.
  • Etapa 3 - Tort Iepuras
    Pregatiti aluatul de negresa:
    Amestecati ouale cu zaharul apoi adaugati faina.
  • Etapa 4 - Tort Iepuras
    Se topeste ciocolata cu unt si se adauga la amestecul anterior. Se amesteca bine.
    Se separa aluatul in 2.
  • Etapa 5 - Tort Iepuras
    Se toarna preparatele in doua forme de copt rotunde de aceeasi marime (sau se imparte in 2 si se pune intr-o forma, daca aveti una si coaceti pe rand).Coaceti timp de 20 de minute la 180° C. Lasati sa se raaceasca.
    Gatiti timp de 20 de minute la 180 ° C. Lăsați-vă bine.
  • Etapa 6 - Tort Iepuras
    Pe un platouAșezați totul pe placa de servire pentru a vă forma iepurele. asezati una dintre negrese. Pe cealalta o taiati asa cum se arata in video (sau in imaginea de mai jos), pentru a forma 2 urechi si o cravata.
  • Etapa 7 - Tort Iepuras
    Asezati totul pe un platou de servire pentru a forma iepurele.
  • Etapa 8 - Tort Iepuras
    Aplicati ganache de ciocolata alba peste negresa. Nu conteaza daca nu este perfect turnati, va fi mascat cu nuca de cocos.
  • Etapa 9 - Tort Iepuras
    Se presara nuca de cocos rasa pe capul si urechile iepurasului pentru a crea "blanita". Lipiti cocos si pe margini.
  • Etapa 10 - Tort Iepuras
    Folosind o punga de patiserie sau o seringa de patiserie, trasati cavitatea urechilor si a nasului, folosind ganache-ul colorat in roz.
  • Etapa 11 - Tort Iepuras
    Rupeti sticksurile cu ciocolata in 2 si plasati-le sub nas, pentru a crea mustatile. Puneti 2 smarties maro sus pentru a face ochii.
  • Etapa 12 - Tort Iepuras
    Apoi, incetul cu incetul, lipiti smarties, incercand sa respectati culorile curcubeului, formand cravata colorata.
  • Etapa 13 - Tort Iepuras
    Si...gata!

Observații:

Tortul de baza: Puteti face orice blat va place;
Ganache-ul: il puteți face cu ciocolata neagra (prin punerea aceleiasi cantitati de smantana ca si ciocolata) pentru a avea un iepure maro. In acest caz, nu adăugati nuca de cocos rasa.
Decor: Alegi sa decorati cum vreti!
Pastrarea: Deoarece avem ganache pe acest tort, se recomanda pastrarea in frigider pentru maximum 4 zile. Pentru a-l servi, scoateti-l afara fin frigider cu 30 de minute inaintea servirii.



Poze

Tort Iepuras
Tort Iepuras - poza 2
Tort Iepuras - poza 3
Tort Iepuras - poza 4

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10 h 55 m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
8 porții
3 h 20 m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort cu nuca de cocos petitchef
Tort cu nuca de cocos petitchef
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tort de halloween cu glazură diabolică
Tort de halloween cu glazură diabolică
8 porții
2 ore
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort despacito
Tort despacito
8 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Tort simplu de ciocolată
Tort simplu de ciocolată
8 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Cake pops sau tort-acadele Cake pops sau tort-acadele

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează