Fondant de ciocolata fara gluten

(4.57/5 - 7 voturi)
3 comentarii

Este greu sa mananci un desert cu ochii inchisi atunci cand ai intoleranta la lactoza sau la gluten. Petitchef rezolva aceste probleme cu un desert cu ciocolata si fara gluten.

  • Fondant de ciocolata fara gluten
  • Fondant de ciocolata fara gluten, Poza 2
  • Fondant de ciocolata fara gluten, Poza 3
Tipul rețetei:
Desert
Numarul de porții:
6 porții
Timpul de preparare:
20 minute
Timpul de gătire:
10 minute
Gata în:
30 minute
Dificultate:
Foarte ușor

Ingrediente

150 gr ciocolata neagra
100 gr unt
4 oua
30 gr faina de porumb
90 gr zahar

Preparare

Etapa 1 - Fondant de ciocolata fara gluten

Etapa 1

Se topeste ciocolata impreuna cu untul. Se adauga zaharul si se amesteca. Apoi se adauga faina de porumb si se amesteca asigurandu-va ca nu se formeaza cocoloase.
Etapa 2 - Fondant de ciocolata fara gluten

Etapa 2

Separati albusurile de galbenusuri. Se adauga galbenusurile la amestecul de ciocolata si se amesteca bine.
Etapa 3 - Fondant de ciocolata fara gluten

Etapa 3

Se bat albusurile spuma si se adauga la amestecul de ciocolata. Se incorporeaza cu miscari largi astfel incat aluatul sa fie cat mai aerat.
Etapa 4 - Fondant de ciocolata fara gluten

Etapa 4

Se toarna amestecul in ramekins unse in prealabil si se coace timp de 10 minute la 200°C. Coaceti numai 6 - 7 minute pentru o un fondant care curge.
Etapa 5 - Fondant de ciocolata fara gluten

Etapa 5

Si acum va puteti bucura de fondantul dvs. de ciocolata!

Observații:

Pentru un fondant care curge : coaceti 6 - 8 minute la 200°C.

Pentru o consistenta mai tare : coaceti 5-10 minute in plus (verificati in permanenta consistenta).








Punctează această reţetă:

Comentarii:

3 / 5GABRIELA
Postat 12/06/2017, 14:35

Am urmarit reteta si am o nelamurire. Nu e vorba despre amidon de porumb? Cand spui faina de porumb, lumea intelege malai. Exista si faina fara gluten de la Scahr. Eu o folosesc, pentru ca sunt celiaca. Te rog sa precizezi despre ce faina e vorba.

(0) (0) Abuz
5 / 5Dana
Postat 12/06/2017, 10:10

Copilul meu are intoleranta la gluten multumesc pt reteta acum 19 ani nu gaseam nimic inventam acum mai gasim cate ceva multumesc

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 06/05/2017, 09:27

Bun

(0) (0) Abuz

Întrebări:


Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Salata de fructe, desertul perfect!Salata de fructe, desertul perfect!Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăO aromă intensă de cafeaO aromă intensă de cafea

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

(c) Madeinwork | Mențiuni legale