Petitchef

Fondant de ciocolata fara gluten

Desert
6 porții
20 min
10 min
Foarte ușor
  • Fondant de ciocolata fara gluten
  • Fondant de ciocolata fara gluten, poza 2
  • Fondant de ciocolata fara gluten, poza 3
  • (4.38/5 - 8 voturi)
  • 4
  • 14
Fondant de ciocolata fara gluten
 
Este greu sa mananci un desert cu ochii inchisi atunci cand ai intoleranta la lactoza sau la gluten. Petitchef rezolva aceste probleme cu un desert cu ciocolata si fara gluten.

Ingrediente

Numarul de porții: 6
150 gr ciocolata neagra

100 gr unt

4 oua

30 gr faina de porumb

90 gr zahar

Preparare

  • Etapa 1 - Fondant de ciocolata fara glutenSe topeste ciocolata impreuna cu untul. Se adauga zaharul si se amesteca. Apoi se adauga faina de porumb si se amesteca asigurandu-va ca nu se formeaza cocoloase.
  • Etapa 2 - Fondant de ciocolata fara glutenSeparati albusurile de galbenusuri. Se adauga galbenusurile la amestecul de ciocolata si se amesteca bine.
  • Etapa 3 - Fondant de ciocolata fara glutenSe bat albusurile spuma si se adauga la amestecul de ciocolata. Se incorporeaza cu miscari largi astfel incat aluatul sa fie cat mai aerat.
  • Etapa 4 - Fondant de ciocolata fara glutenSe toarna amestecul in ramekins unse in prealabil si se coace timp de 10 minute la 200°C. Coaceti numai 6 - 7 minute pentru o un fondant care curge.
  • Etapa 5 - Fondant de ciocolata fara glutenSi acum va puteti bucura de fondantul dvs. de ciocolata!

Video

YouTube

Observații:

Pentru un fondant care curge : coaceti 6 - 8 minute la 200°C.

Pentru o consistenta mai tare : coaceti 5-10 minute in plus (verificati in permanenta consistenta).


Comentarii:

lia, 17/12/2017

Celor interesati de dulciuri de casa fara gluten tin sa le scriu ca de obicei cu orice faina ar lucra aluaturile ies ca m tari.Exista insa faina de migdale care adaugata inlocuind o treime din faina, rezolva cu succes problema :si aici trebuia sa puneti doua treimi amidon de porumb si o treime faina de migdale ,situatie in care preparatul nu s-ar fi lasat.iar gustul fainei de migdale este absolut excelent.Oricum ,multumim Petitchef pt tot ceea ce ne oferi iar comentariul meu este al unei mame de celiac si am practica si experimente nenumarate.tot pt celiakie folositi bezgluten o faina poloneza ceva mai ieftina si f buna

(0) (0) Abuz
GABRIELA, 12/06/2017

Am urmarit reteta si am o nelamurire. Nu e vorba despre amidon de porumb? Cand spui faina de porumb, lumea intelege malai. Exista si faina fara gluten de la Scahr. Eu o folosesc, pentru ca sunt celiaca. Te rog sa precizezi despre ce faina e vorba.

(1) (0) Abuz
Dana, 12/06/2017

Copilul meu are intoleranta la gluten multumesc pt reteta acum 19 ani nu gaseam nimic inventam acum mai gasim cate ceva multumesc

(0) (0) Abuz
06/05/2017

Bun

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Salata de fructe, desertul perfect!Salata de fructe, desertul perfect!Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăO aromă intensă de cafeaO aromă intensă de cafea

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: