Fondant de ciocolata fara gluten

(4.38/5 - 8 voturi)
4 comentarii

Este greu sa mananci un desert cu ochii inchisi atunci cand ai intoleranta la lactoza sau la gluten. Petitchef rezolva aceste probleme cu un desert cu ciocolata si fara gluten.

  • Fondant de ciocolata fara gluten
  • Fondant de ciocolata fara gluten, Poza 2
  • Fondant de ciocolata fara gluten, Poza 3
Tipul rețetei:
Desert
Numarul de porții:
6 porții
Preparare:
20 min
Gătire:
10 min
Gata în:
30 min
Dificultate:
Foarte ușor

Ingrediente

150 gr ciocolata neagra
100 gr unt
4 oua
30 gr faina de porumb
90 gr zahar

Preparare

Etapa 1 - Fondant de ciocolata fara gluten

Etapa 1

Se topeste ciocolata impreuna cu untul. Se adauga zaharul si se amesteca. Apoi se adauga faina de porumb si se amesteca asigurandu-va ca nu se formeaza cocoloase.
Etapa 2 - Fondant de ciocolata fara gluten

Etapa 2

Separati albusurile de galbenusuri. Se adauga galbenusurile la amestecul de ciocolata si se amesteca bine.
Etapa 3 - Fondant de ciocolata fara gluten

Etapa 3

Se bat albusurile spuma si se adauga la amestecul de ciocolata. Se incorporeaza cu miscari largi astfel incat aluatul sa fie cat mai aerat.
Etapa 4 - Fondant de ciocolata fara gluten

Etapa 4

Se toarna amestecul in ramekins unse in prealabil si se coace timp de 10 minute la 200°C. Coaceti numai 6 - 7 minute pentru o un fondant care curge.
Etapa 5 - Fondant de ciocolata fara gluten

Etapa 5

Si acum va puteti bucura de fondantul dvs. de ciocolata!

Observații:

Pentru un fondant care curge : coaceti 6 - 8 minute la 200°C.

Pentru o consistenta mai tare : coaceti 5-10 minute in plus (verificati in permanenta consistenta).

Rețete inrudite


Întrebări:


Video






Comentarii:

lia, 17/12/2017

Celor interesati de dulciuri de casa fara gluten tin sa le scriu ca de obicei cu orice faina ar lucra aluaturile ies ca m tari.Exista insa faina de migdale care adaugata inlocuind o treime din faina, rezolva cu succes problema :si aici trebuia sa puneti doua treimi amidon de porumb si o treime faina de migdale ,situatie in care preparatul nu s-ar fi lasat.iar gustul fainei de migdale este absolut excelent.Oricum ,multumim Petitchef pt tot ceea ce ne oferi iar comentariul meu este al unei mame de celiac si am practica si experimente nenumarate.tot pt celiakie folositi bezgluten o faina poloneza ceva mai ieftina si f buna

(0) (0) Abuz
GABRIELA, 12/06/2017

Am urmarit reteta si am o nelamurire. Nu e vorba despre amidon de porumb? Cand spui faina de porumb, lumea intelege malai. Exista si faina fara gluten de la Scahr. Eu o folosesc, pentru ca sunt celiaca. Te rog sa precizezi despre ce faina e vorba.

(1) (0) Abuz
Dana, 12/06/2017

Copilul meu are intoleranta la gluten multumesc pt reteta acum 19 ani nu gaseam nimic inventam acum mai gasim cate ceva multumesc

(0) (0) Abuz
06/05/2017

Bun

(0) (0) Abuz


Punctează această reţetă:



Rețete

Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Salata de fructe, desertul perfect!Salata de fructe, desertul perfect!Eclerele, tentatii dulciEclerele, tentatii dulci

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:

(c) Madeinwork | Mențiuni legale