Petitchef

DOVLECEI PANE LA CUPTOR / FILETES DE CALABACIN AL HORNO

DOVLECEI PANE LA CUPTOR / FILETES DE CALABACIN AL HORNO O reteta foarte simplu de facut si foarte rapid (fara sa luam in cont timpul de copt). O reteta pe care eu o faceam putin diferit vedeti reteta aici, verisoara memei mele ne-a dat reteta ei, mi sa parut ceva mai crocanti.

Una receta muy sensilla y muy rapido de preparar (sin tener en cuenta el tiempo para hornear). Una receta que yo la hacia un poco diferente puede ver aqui, esta receta es de la prima de mí madre, ma ha gustado es una receta donde salen los calabacines mas crocantes.

Ingrediente:
dovlecel
malai
sare
apa

Ingredientes:
calabacin
semola de maíz
sal
agua

Se curata dovlecelul de coaja se taie in patru si li se curata semintele, se da prin apa dupa care le dam bine prin malai (la care am pus putina sare) si se pune in tava unul langa altul. Se coace la cuptor la temperatura 200ºC aprox 35-45 min, dupa aprox 15min se intoarce pe cealalta parte.
Am servit cu mujdei de usturoi si mamaliga.

Se quita la piel del calabacin, se corta en tamaño de unos 15 cm, luego en quatro y se quita las semillas, despues se pasa por agua y al final por zemola de maiz (al cual le he añadido algo de sal), se pone despues en la bandeja. Se hornea a una temperatura de 200ºC aprox 30-45 min, despues de unos 15 min se le da la vuelta.
He servido con mamaliga y ajo machacado con un poco de agua.










Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Dovlecei gratinati -simplu de facut
Dovlecei gratinati -simplu de facut
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Clafoutis cu dovlecei si branza de capra
Clafoutis cu dovlecei si branza de capra
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Negresa cu dovlecei
Negresa cu dovlecei
8 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Cartofii - fel de mancare sau garnitura? 10 lucruri interesante despre dovlecei 10 lucruri interesante despre dovlecei Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează