Petitchef

Ciorba de vitel

Felul principal
6 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
Oase de vita cu carne

Putina afumatura daca aveti

Cateva fire de ceapa verde cu tot cu codite

1 ceapa alba

1 ardei capia

1 ardei gras verde

Cateva tomate


1 telina mica cu tot cu frunze

1 albitura

1 dovlecel

1 cartof

1 legatura sau chiar doua de leustean proaspat

1 legatura de patrunjel verde

Bors sau acritura

Pasta concentrata de tomate

Preparare

  • Se pune carnea cu apa la fiert, se spumeaza ori de cate ori este nevoie si intre timp ne ocupam de legume. Rosiile se oparesc, se decojesc si apoi se taie cubulete sau se mixeaza, dupa preferinta.
  • Morcovul se da prin razatoarea mica iar telina radacina prin razatoarea mare. Dovlecelul si cartoful se taie in bucati mai mici iar celelalte legume se toaca marunt. Se caleste ceapa in putin ulei, se adauga morcovul si la sfarsit ardeiul.
  • Se adauga mai intai radacinoasele si cartoful care fierb mai greu si dupa cateva minute de la fierbere punem celelalte legume. Punem coditele de ceapa si o parte din verdeata tocata si spre sfarsit cand au fiert toate adaugam sucul de rosii.
  • Acrim cu borsul dat in clocot cu putina ceapa si cimbru sau cu zeama de la corcoduse fierte. Mie imi plac corcodusele, au multa vitamina c si o folosesc si iarna de la congelator.
  • Desfacem cateva linguri de bulion in zeama de ciorba si o adaugam in oala. Stingem focul, punem restul de verdeata si acoperim cu capac. Se serveste cu verdeata proaspata si smantana.



Comentarii:

12/03/2017

Ciorba de vitel facuta cu oase si carne de vita + afumatura, foarte interesant! Corcodusele o folosesti? Nu numai gramatica lasa de dorit!

(0) (0) Abuz
13/12/2013

A iesit foarte buna.multumim!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Ciorba de vitel.
Ciorba de vitel.
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Ciorba dreasa de vitel
Ciorba dreasa de vitel
4 porții
40 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Ciorba de oase
Ciorba de oase
4 porții
45 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Harira, supa marocana
Harira, supa marocana
8 porții
1h40m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Clapon cu castane
Clapon cu castane
12 porții
2h35m
Ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Ciorba de miel – are gust special doar la masa de PasteCiorba de miel – are gust special doar la masa de Paste

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: