Petitchef

Coq au vin

Felul principal
4 porții
30 min
90 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
1 cocos ~ 1,5 kg (merge si cu pui, dar am schimba denumirea mancarii)

sare,

piper,

200 gr ciuperci champignon mici,

100 gr bacon,

2 cepe,


3 catei de usturoi,

6 linguri ulei,

500 ml vin rosu,

1 lingurita cimbru uscat,

2 frunze dafin,

i lingura unt,

1 lingura faina.

Preparare

  • Cocosul se transeaza in 8 bucati (2 aripi, 2 copane, 2 pulpe, pieptul i
    n 2).
    Din ce a ramas de la cocos, se poate face o supa, ceea ce am si facut.

    Bucatile de carne se condimenteaza cu sare si piper.
    Se curata ciupercile si se spala.
    Se curata cateii de usturoi si se toaca marunt.
    Baconul se taie fasii, morcovii se curata si se taie rondele.
    Ceapa se curata si se taie ceva mai mare.
    Se incinge 3 linguri de ulei intr-o tigaie ceva mai inalta.
    Se aseaza bucatile de carne, cu pielea in jos si se prajesc ~ 7 minute, pana se rumenesc.
    Se scot cu o spumiera bucatile de carne pe o farfurie care se lasa deoparte momentan.
    In aceeasi tigaie, se varsa uleiul ramas de la prajeala si se pun celelalte 3 linguri de ulei.
    Se pun la calit, ceapa, ciupercile, morcovul si baconul.
    Se reduce focul si se adauga usturoiul, vinul, cimbrul si frunzele de dafin.
    Se adauga bucatile de carne cu tot cu zeama pe care au lasat-o, se lasa sa dea intr-un clocot.
    Se poate lasa in continuare pe foc, insa eu am pus-o la cuptor, acoperind cu folie de aluminiu.
    Se lasa aproximativ o ora.
    Se scot cu o spumiera bucatile de carne si legumele.
    In sosul ramas se adauga 1 lingura de unt si o lingura de faina, amestecand continuu, pana se leaga sosul.

    Carnea si legumele se aseaza pe un platou, se toarna si putin sos deasupra, iar restul se pune intr-o sosiera.

    Bon Appetit!

Întrebări:




Comentarii:

09/06/2013

OK

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
08/05/2013

Bun tare!

(0) (0) Abuz
08/05/2013

Ok

(0) (0) Abuz
03/02/2013

Reteta seamănă, dar nu răsare!

(0) (0) Abuz
http://bucataria-sylviei.ro/, 20/05/2010

Excelent realizata reteta !

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Pulpe de pui pe pat de ceapa, cu sos de vin
Pulpe de pui pe pat de ceapa, cu sos de vin
6 porții
1h25m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Curcan in vin rosu cu legume si ciuperci
Curcan in vin rosu cu legume si ciuperci
3 porții
1 oră
Ușor
3.5 / 5
Rețetă Banh Bao
Banh Bao
6 porții
2h20m
Dificil
3.3 / 5
Rețetă Vin fiert - Petitchef
Vin fiert - Petitchef
4 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pui cu smantana si ciuperci-Petitchef
Pui cu smantana si ciuperci-Petitchef
1 porții
25 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Coq au vin - Petitchef
Coq au vin - Petitchef
6 porții
3h15m
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Vin Sarbatorile, Sarbatorile vin!Vin Sarbatorile, Sarbatorile vin!Cum racim corect o sticla de vinCum racim corect o sticla de vinAsocierea alimentelor cu vin- cateva reguli simpleAsocierea alimentelor cu vin- cateva reguli simple“Orange wine”/Vinul portocaliu – al 4 lea vin“Orange wine”/Vinul portocaliu – al 4 lea vin

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: