Petitchef

Fondant marshmallow

Felul principal
4 porții
20 min
20 min
Foarte ușor
169 Kcal

Ingrediente

Numarul de porții: 4
200 g marshmallow

4-5 linguri de apa

zahar pudra cat cuprinde

Preparare

  • Inca o precizare: zaharul trebuie sa fie foarte, foarte fin, deci recomand sa il cumparati si nu sa il faceti in casa. Si luati zahar pudra "Margaritar". Pentru altul nu garantez reusita.
  • Zic asta fiindca prima oara am facut cu un zahar pudra no name (care numai pudra nu era...) si se simtea efectiv zaharul, nu a iesit ca o plastelina.So, sa trecem la treaba.Punem intr-o oala marshmallow impreuna cu 4-5 linguri de apa si le punem la topit pe baie de abur. Merge si in cuptorul cu microunde, deci le topesc pe bain-marie.
  • Cand sunt complet topite, luam oala de pe abur si punem o lingura de ulei. Apoi incepem sa punem putin cate putin zaharul. Amestecam cu o lingura.
  • Cand am pus atat zahar, incat nu mai putem amesteca cu lingura, il turnam pe o suprafata pe care am pus zahar pudra din belsug, ca sa nu se lipeasca.
    Incepem sa il framantam ca pe un aluat.
  • Din cand in cand ne mai ungem mainile cu ulei si continuam sa framantam pana obtinem o pasta de consistenta plastelinei. O invelim bine ori in folie alimentara ori o punem intr-o punga pe care o inchidem bine.
  • Lasam sa se odihneasca in frigider macar 2 ore (puteti lasa de pe o zi pe alta).O scoatem cu cateva ore inainte de a imbraca tortul, pasta trebuie sa fie la temperatura camerei.

Poze

Fondant Marshmallow, poza 1Fondant Marshmallow, poza 2Fondant Marshmallow, poza 3Fondant Marshmallow, poza 4Fondant Marshmallow, poza 5Fondant Marshmallow, poza 6Fondant Marshmallow, poza 7Fondant Marshmallow, poza 8Fondant Marshmallow, poza 9Fondant Marshmallow, poza 10Fondant Marshmallow, poza 11

Informații nutriționale (pentru o porţie):

Nutriție:

Informații nutriționale pentru 1 porție = 69g
Calorii: 169Kcal
  • Carbo: 43.1g
  • Grăsimi: 0.1g
  • Grăsimi sat.: 0g
  • Proteine: 0.9g
  • Fibre: 0.1g
  • Zahăr: 31.3g
  • ProPoints: 5
  • SmartPoints: 9

* Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 calorii



Comentarii (12):

26/08/2013

Desi am gasit si alta reteta, cu mai putin zahar pudra, aceasta a fost prima incercata iar tortul a fost superb...

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
27/10/2013

Cool!

(0) (0) Abuz
01/06/2013

Excelenta

(0) (0) Abuz
28/05/2013

O sa incerc,multumesc

(0) (0) Abuz
21/05/2013

Super reteta! Am facut pentru prima data fondant si-am decorat un tort care a iesit grozav!!!

(0) (0) Abuz
18/04/2013

Se poate si mai bine\!

(0) (0) Abuz
12/04/2013

De cumparat ? de unde ?

(0) (0) Abuz
15/02/2013

E destul de buna ideea !!MUltumesc:)

(0) (0) Abuz
03/10/2012

Mi-ai fost de mare ajutor. Imi place sa fac eu torturi aniversare pentru cei dragi,dar nu stiam cum sa fac figurine si tot felul de chestii frumoase si haioase pe ele. Acum abia astept sa ma apuc de treaba. Te pup

(0) (0) Abuz
23/05/2012

Am sa-l incerc si eu mi se pare ceva fffoarte bun si usor

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort de ciocolata cu prune uscate
Tort de ciocolata cu prune uscate
8 porții
1h5m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tort de ciocolată cu marshmallow
Tort de ciocolată cu marshmallow
8 porții
1h10m
Dificil
3.4 / 5
Rețetă Tort zebra, desert exotic
Tort zebra, desert exotic
8 porții
1h25m
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Tort iepuras
Tort iepuras
16 porții
1h25m
Ușor
4 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10h55m
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: