Petitchef

Iahnie de fasole boabe- albe

Felul principal
6 porții
2 ore
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Fasolea curatata de impuritati, spalata se pune la fiert in apa rece. Cand fierbe fasolea si apa se coloreaza in galben, aruncati apa, clatiti fasolea cu apa rece pana ce apa este curata, puneti fasolea iar la fiert cu apa rece.
  • Se fierbe la foc normal, intre timp adaugam piperul boabe si foile de dafin. Cand fasolea e fiarta si e doar acoperita de apa, facem focul mic.
  • Separat intro tigaie pregatim un rantas din ulei incins la care adaugam faina (lucram la foc mic), lasam la rumenit apoi stingem cu o cana de bulion, amestecam sa nu ramana cocoloase si turnam rantasul peste fasolea fiarta, potrivim de sare, clocotim iahnia 1-3 minute sa se lege rantasul si sa ingroase iahnia. Stingem focul, adaugam usturoiul zdrobit in presa.
  • Se serveste cu slanina fripta, carnati si verdeata presarata deasupra, cu mamaliga si muratura de varza din butoi, ori zeama de varza(cum am avut noi) sau castraveti murati.
  • Sfat:
    puteti pregati acest fel de mancare pt zilele de post dar atunci fara slanina sau carnati.


Întrebări:




Comentarii:

15/01/2014

Excelent!!!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Salata de fasole boabe-petitchef
Salata de fasole boabe-petitchef
4 porții
55 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Hummus de fasole alba si lapte de cocos
Hummus de fasole alba si lapte de cocos
10 porții
5 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Crochete de fasole alba
Crochete de fasole alba
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tarta cu ciocolata si fasole rosie
Tarta cu ciocolata si fasole rosie
10 porții
35 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Bibimbap, felul de mâncare tradițional coreean
Bibimbap, felul de mâncare tradițional coreean
2 porții
1 h 50 m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Fajitas vegetariene
Fajitas vegetariene
6 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă O aromă intensă de cafea O aromă intensă de cafea Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează