Petitchef

Linte cu carnati

Felul principal
4 porții
15 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
500 g linte,

500 g carnati afumati,

2 cepe,

3 foi de dafin,

50 ml ulei,

1/2 lamaie,

sare,

piper.

Preparare

  • Lintea o punem cu o seara inainte la inmuiat in apa rece. In momentul prepararii, se spala bine in mai multe ape si se pune la scurs.
  • Ceapa se curata, se toaca marunt si se pune la calit in uleiul incins.
  • Se lasa la calit pana devine aurie, dupa care adaugam carnatii taiati bucati potrivite.
  • Dupa ce s-au prajit carnatii, adaugam lintea, foile de dafin si apa cat sa acopere.
  • Se lasa la foc mic pana scade apa de tot. Condimentam cu sare si piper. Stropim cu zeama de lamaie. Servim fierbinte.





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Linte cu orez si ceapa prajita
Linte cu orez si ceapa prajita
2 porții
40 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Linte verde cu carne de porc
Linte verde cu carne de porc
4 porții
1h30m
Ușor
4.2 / 5
Rețetă Linte cu ciuperci
Linte cu ciuperci
2 porții
1h30m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Linte cu pulpa de porc
Linte cu pulpa de porc
4 porții
2h15m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Linte spaniola
Linte spaniola
4 porții
55 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Salata de linte si cartofi dulci
Salata de linte si cartofi dulci
4 porții
50 min
Foarte ușor
4 / 5

Rețete

Articole conexe

Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?Mercimek Köftesi - Chiftelute vegetale din linteMercimek Köftesi - Chiftelute vegetale din linte

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: