Petitchef

Pizza napoletana

Felul principal
8 porții
15 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8

pentru aluat:

500 g de faina

25 g drojdie proaspata

3 linguri ulei de masline

15 g sare

1 lingura rasa de zahar

300 ml apa calda


pentru umplutura:

450 ml pasta de rosii

80 de g ansoa

15-20 de capere

origano

ulei de masline

Preparare

  • Cand aluatul a crescut il impartim in functie de tavile pe care le avem. Mie mi-a iesit doua pizza mari rotunde si 4 mai mici.Intindem aluatul cu mainile,mai exact cu varfurile degetelor pentru ca in acest mod nu se pierde tot aerul di interior.
  • Cand a terminat de intins toate blaturile incepem sa "decoram ".Intindem intai cu lingura pasta de rosii adaugam ansoa bucatele,caperele,mozzarella,origano si uleiul de masline.
  • Coacem in cuptorul incins inainte 35-40 de minute la foc moderat.

Poze

PIZZA NAPOLETANA, poza 1PIZZA NAPOLETANA, poza 2PIZZA NAPOLETANA, poza 3PIZZA NAPOLETANA, poza 4

Întrebări:



Video sugerat

YouTube



Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Pizza tortilla
Pizza tortilla
1 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pizza cu kit kat
Pizza cu kit kat
10 porții
42 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Pizza cu fructe
Pizza cu fructe
6 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pizza cu prosciutto crudo, mozzarella si masline
Pizza cu prosciutto crudo,mozzarella si masline
8 porții
35 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Pizza calzone
Pizza calzone
4 porții
1h30m
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Pizza ca la pizzerie
Pizza ca la pizzerie
2 porții
1 oră
Ușor
4.7 / 5

Rețete

Articole conexe

Pizza delicioasă pregatită în casăPizza delicioasă pregatită în casăCel mai bun mod de a reincalzi o felie de pizzaCel mai bun mod de a reincalzi o felie de pizzaAlege pizza care-ti place!Alege pizza care-ti place!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: