Petitchef

Pizza ca la pizzerie

Am facut si eu pizza, si in sfarsit mi-a iesit un blat bun, asemanator cu cel din pizzerii (super crocant si subtire)! Credeam ca nu o sa mai gasesc vreo reteta care sa-mi placa! A iesit super de buna, nu buna, i-am pus ceva mai multe ingredente decat imi planificasem, dar combinatia a fost foarte reusita!

Felul principal
2 porții
40 min
20 min
Ușor

Ingrediente

2

Aluat:

Topping:

Sosul de rosii:

Preparare

  • Etapa 1 - Pizza ca la pizzerie
    Preparare aluat:

    Intr-un castron punem faina impreuna cu apa (calduta), sarea si si dupa caz drojdia uscata (ca atare) sau proaspata. Daca folositi drojdie proaspata, o puneti intr-un pahar cu lingurita de zahar (sau miere) si o dizolvati cu putina apa (din cei 250 ml folositi 50 ml) si apoi o adaugati in faina.

    Omogenizati bine cu mainile si adaugati apoi uleiul treptat. Framantam aluatul pana cand nu se mai lipeste de bol , apoi il acoperim cu un prosop curat si o lasam la dospit intr-un loc ferit de curent aprox. 1 ora, pana isi dubleaza volumul.
  • Etapa 2 - Pizza ca la pizzerie
    Intre timp pregatim sosul de rosii:

    Intr-o craticioara punem uleiul, si cei 2 catei de usturoi pisati si lasam 1 minut sa ia putin gust. Sa nu-l rumeniti ca va avea gust amar…

    Turnam apoi rosiile pasate in blender, asezonam cu sare, adaugam si o lingurita de zahar si fierbem pana cand sosul a scazut putin. La final adaugam oregano si fulgi de ardei iute (numai in cazul in care vreti ca sosul sa fie picant).

    Cand aluatul s-a dublat, incingem cuptorul la 200 de grade, pregatim 2 tavi de pizza cu putin malai (malaiul se pune pe fund ca sa nu se lipeasca), apoi impartim aluatul in doua si il intindem cu mainile pe toata suprafata fiecarei tavi.

    Punem 4-5 linguri de sos pe care il intindem bine, apoi asezam feliile de sunca, ciupercile taiate mai grosut, ardei si mozzarella.

    Le coacem in cuptor aprox. 20-25 de minute pana cand marginile aluatului se rumenesc usor!
    A fost delicioasa! Chiar nu am mancat o pizza asa de buna facuta in casa!

Rețete inrudite

YouTube

Pizza crown


Poze

Pizza ca la pizzerie
Pizza ca la pizzerie - poza 2
Pizza ca la pizzerie - poza 3
Pizza ca la pizzerie - poza 4
Pizza ca la pizzerie - poza 5
Pizza ca la pizzerie - poza 6

Întrebări:

Arata foarte bine pizza ta! As vrea sa stiu cum e textura blatului in final; mai crocant, mai pufos.. etc? Multumesc

Răspuns:

Blatul este crocant!




Comentarii (36):

09/05/2015

Pizza este EXCELENTA. Bravo. norocoaso

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
18/04/2015

Buuun

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
06/03/2014

Foarte buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
28/07/2013

Mia iesit si mie a fost buuuuuuuuuuuuuuuna rauuuuu !!!!!!

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
28/07/2013

F gustoasa

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
22/04/2015

Super totul, dar care kilu meu e temperatura la cuptor??? ca nici unde nu ziceti temperatura, manca-v-ar mama de mancaciosi!!!

(0) (0) Abuz
14/08/2014

Buna

(0) (0) Abuz
alina_a2014, 14/08/2014

Mmmmm dar ca sa iasa pizza și mai subțire dar și moale în loc de apă adaugi lapte și iese bella pizza!!=) am facut am ramas șocată nu m-am așteptat că o sa iasă așa de subțire și moale!!!!

(0) (0) Abuz
26/03/2014

'

(0) (0) Abuz
22/03/2014

Foarte bine arata...mmm

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 4

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Pizza crown
Pizza crown
5 porții
50 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pizza tortilla
Pizza tortilla
1 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pizza cu fructe
Pizza cu fructe
6 porții
20 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Pizza cu kit kat
Pizza cu kit kat
10 porții
42 min
Foarte ușor
4.2 / 5

Articole conexe

Pizza delicioasă pregatită în casă Pizza delicioasă pregatită în casă Oliviera - accesoriu nelipsit din orice restaurant, pizzerie Oliviera - accesoriu nelipsit din orice restaurant, pizzerie Cel mai bun mod de a reincalzi o felie de pizza Cel mai bun mod de a reincalzi o felie de pizza

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează